Het is Ollandia niet gegund

Afgelopen zondag was het Festilent uit Zeeland te gast op Sportpark Ekkerzicht. Het veld was redelijk bespeelbaar, wel wat drassig en daardoor glad en ook de wind maakte voetballen lastig. Maar dat zijn de omstandigheden waarmee beide ploegen te kampen hadden.

Het was Festilent die vanaf de aftrap het initiatief nam en het meeste balbezit had. Ollandia liet zich wat inzakken en probeerde vanuit de omschakeling snel het doel van de tegenstander te vinden. En dat lukte in de 1e helft wel 4 keer wat stuk voor stuk prima kansen waren om de score te openen. De afwerking of de laatste inspeelpas waren in alle gevallen net niet goed genoeg want hadden achtereenvolgens Rob van der Heijden, Stefan Erven, Gerbe Dankers en Ronnie Thomassen het net gevonden. Daar stond 1 kans van Festilent tegenover. Dus een 0-0 ruststand waarbij Festilent wel het betere, verzorgde voetbal speelde maar Ollandia het meest gevaarlijke.

Helaas hadden we de thee of koffie nog niet helemaal op of de 0-1 lag in het doel bij Ollandia. Niet adequaat ingrijpen van onze verdediging maakte het mogelijk dat de linksbuiten van Festilent een harde voorzet vanaf de achterlijn kon geven. Carlo Simons trachtte daarbij met een sliding zijn directe tegenstander van score af te houden maar raakte de bal iets ongelukkig waardoor deze in eigen doel verdween. Na deze snelle tegentreffer en ook tegenslag had Ollandia het even moeilijk. Gaandeweg de 2e helft gaat Ollandia steeds meer naar voren voetballen en voel je dat er meer inzit zonder tot grote kansen te komen. Tot plotsklap een aanval uitmond in een scrimmage waarbij paal en lat in de weg staan en Rob van de Heijden uiteindelijk de terugspringende bal vanaf rand zestien het doelnet doet bollen. Grote vreugde bij Ollandia want door alle blessures en tegenslagen zit het de laatste maanden niet mee. Ollandia blijft strijdbaar en gaat de duels vol in. Zo ook Gerbe Voets die middels een sliding de bal blokt die dan bij Rob van der Heijden terecht komt die speler en keeper omspeelt en zo in de 78e minuut de 2-1 op het bord brengt. Alle harten van spelers en supporters kloppen sneller want zou het nu eindelijk eens gaan lukken. Nee, helaas was het in de 85e minuut dat na het missen van de bal bij het uitverdedigen de bal terecht komt bij de spits van Festilent, die middels een overtreding gestopt wordt door René Raaijmakers en bestraft werd met een penalty. Volgens de kenners was de overtreding er buiten en de val in de zestien maar de, overigens goed leidende, scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Deze werd feilloos benut en bracht de eindstand op het bord, 2-2.
Niet helemaal tevreden maar wel voldaan werd de arena verlaten, in de wetenschap dat er elke week weer verbetering in het spel zit en dat we best wat meer vertrouwen naar de komende periode mogen kijken.