Roy van Heeswijk gaat mee in kopgroep
Roy van Heeswijk gaat mee in kopgroep

Roy van Heeswijk steekt in uitstekende vorm

Sport

In het Paasweekend stonden er verschillende Belgische koersen op het programma. Youri van Esch en Sep Schuurman namen deel aan een klimwedstrijd in Tessenderlo. Hier stonden 68 renners aan het vertrek. Sep reed goed mee voorin en werd in de sprint 14e, Youri raakte door een stuurfout van een ander in de berm en moest de groep helaas al snel laten gaan.

Jarno van Esch reed zaterdag in West Vlaanderen een wedstrijd voor junioren. In het Belgische Werken Kortemark stonden 186 renners aan de start, met Noren, Denen, Engelsen, Fransen, Hollanders en natuurlijk de eigen Belgen had het een zeer internationaal tintje. Door de zeer harde wind werd het een waar slagveld. Jarno die helemaal achterin was gestart wist zich gedurende de wedstrijd toch knap naar voren te werken en na even in de 2e groep te hebben gezeten kwam hij uiteindelijk in het nog overgebleven peloton terecht (31-60e plaats) en werd 54e. Slechts 66 renners reden deze wedstrijd uit. De Elite/beloften reden op 1e Paasdag een wedstrijd in Sint-Truiden. Na 120 km koers kwam Roy van Heeswijk als 13e over de meet.
Maandag 2e paasdag stonden Youri en Sep aan het vertrek in Gerwen, een koers met 99 man aan het vertrek met een stevige wind. Sep had na een goede dag in Tessenderlo nu niet meer veel over en eindigde toch knap rond de 40e plek. Youri moest helemaal achteraan starten en kwam hierdoor al snel op de kant te zitten en met de stevige wind waren ook voor Youri de eerste groepen al weggereden.

Bij de junioren stond Jarno aan de start. Waar de nieuwelingen het nog droog hielden reden de junioren niet alleen in de harde wind maar ook in de stromende regen. Vele valpartijen en lekke banden daar, Jarno die in de 2e groep reed achter de kopgroep kwam ook in die groep achter een valpartij te zitten en vond het zelf niet slim om nog door te rijden en het risico te nemen ook te vallen.

In de wedstrijd voor Elite/beloften zag het er lang naar uit dat Roy van Heeswijk voor de eindzege mocht gaan spurten, De kopgroep van 3 renners met daarin Roy hield stand tot in de laatste ronde. De verschillende belangen van de renners verstoorde de samenwerking en daardoor werd de kopgroep 1 km voor het einde teruggegrepen door een grote groep achtervolgers. Roy sprintte nog naar een zeer mooie 4e plaats.

Op zondag 3 april stonden in Oploo maar liefst 125 renners aan het vertrek. Heel lang bleef het peloton bij elkaar en leek het een massasprint te gaan worden maar een paar ronde voor het einde wist een kopgroep van 17 renners zich los te maken uit de grote groep. Erik Lathouwers kwam in het peloton als 73e over de streep gevolgd door zijn broer Frank hij passeerde de streep als 84e.

Programma komende 2 weken:
Nieuwelingen: za 9 april Klassieker Zuiderzeeronde, zo 10 april Dommelen, zo 17 april Rund um Duren (Duitsland)
Junioren: : za 9 april Klassieker Zuiderzeeronde, Jarno met district ploeg UCI klassieker Bati Metallo (Frankrijk)
Elite: zo 10 april Steinfurt (Duitsland), zo 17 april Rund um Duren (Duitsland)