Cito maatje te groot voor Ollandia

Sint-Oedenrode - De wedstrijd Cito – Ollandia begon een beetje regenachtig, maar later in de middag kwam het zonnetje tevoorschijn op het sportpark van Cito waar Ollandia afgelopen zondag te gast was. Het zonnetje scheen vooral voor de mannen van Cito want met de einduitslag 4 – 1 waren trainer en spelers dik tevreden.

Voor de meegereisde Ollandia supporters geen verrassingen in de opstelling van Hugo van de Sande. Verrassend was wel dat Cito vanaf minuut 1 koos voor de aanval en de Cito mannen deden dat niet onverdienstelijk. Ze bleven met schoten van afstand al dan niet gevaarlijk het doel van Ollandia bestoken en de spelers van Ollandia moesten alle zeilen bijzetten om een snelle voorsprong van Cito te voorkomen. De vaste sluitpost van het elftal Tom Wouters speelde hierin een belangrijke rol. Zijn keeperskwaliteiten kwamen Ollandia in het 1ste kwartier goed van pas. Toen de aanvalsstorm van Cito na een kwartier enigszins leek geluwd kreeg Ollandia de kans om te counteren. In de eerste serieuze aanval (20ste min) van Ollandia werd Stefan Erven binnen de 16 meter gevloerd. De terecht toegekende penalty werd vakkundig door Rob van der Heijden binnen gewerkt. Niet tevreden met de achterstand zet Cito er weer een tandje bij en voert de aanvalsdruk weer op. Ollandia weet zich staande te houden en zo af en toe zijn er momenten dat Ollandia niet onverdienstelijk kan counteren, jammer dat de toch twee 100% kansen niet door Ollandia kunnen worden benut, ander weet je het maar nooit. Cito trekt op slag van rust de stand gelijk. Uit de zoveelste hoekschop van Cito scoort Younesse Ettahouri de gelijkmaker.

De 2de helft is nog maar twee minuten oud als Cito door een doelpunt van Roy Smeehuijzen orde op zaken stelt. Smeehuijzen speelt zich prachtig vrij, schijnbeweging op de rand van de 16 meter, doelman op het verkeerde been en boem, raak in de korte hoek 2 – 1. Cito zat in het zadel en Ollandia was de ploeg waar de klappen vielen. In de 60ste min opende Ollandia te laat de buitenspelval waarvan Roy Smeehuijzen wederom handig profiteerde. Alleen op de doelman af en met een geplaatst schot leidt Cito de wedstrijd met 3 – 1. Na het 4de doelpunt in de 70ste min van Semsi Dogar was de wedstrijd gespeeld en bleek Cito te sterk voor Ollandia. Paaszaterdag om 17.00 uur speelt Ollandia thuis de inhaalwedstrijd tegen NLC '03. Goeie reden om a.s. zaterdag op Sportpark Ekkerzicht aanwezig te zijn.