Rhode wint gemakkelijk bij Vianen Vooruit

Na de nederlaag vorige week was het voor Rhode zaak om bij Vianen niet opnieuw puntenverlies te leiden. Dat gebeurde ook niet, zonder al te veel problemen werd het uiteindelijk 0-4.

Vianen Vooruit begon verdedigend en op het klein ogende veld kon Rhode in beginfase nog niet echt druk zetten. De eerste serieuze kans was dan ook voor de gastheren. Plotseling kon de spits vrij op goal af gaan, hij kwam in botsing met doelman Paul van Heesch, deze kwam er vanaf met geel en bovendien stopte hij ook nog eens de strafschop. Rhode kwam dus goed weg. Langzamerhand kreeg Rhode daarna meer grip op de wedstrijd, er kwamen wat kansjes en in de 27e minuut viel het eerste doelpunt. Een voorzet van links van Tim Stewart werd door de keeper niet goed beoordeeld en Mart Krusemann kon de bal ongehinderd inkoppen. In de 39e minuut was het opnieuw raak. Weer ging de verdediging van Vianen niet vrijuit. Een bal werd door een verdediger terug gekopt naar de keeper, Kyron Brus zag het allemaal gebeuren en onderschepte de bal en met een mooi lobje werd de ruststand 0-2. Heel veel had Vianen Vooruit daar niet van geleerd. Al in de 48e minuut kwam de 0-3 op het scorebord. Een slechte terugspeelbal werd opnieuw door Kyron Brus opgepikt en hij liet de keeper weer kansloos. Vianen Vooruit geloofde er toen niet meer in en kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Rhode had veel balbezit en de nodige kansjes en in de 60e minuut leverde dit de 4e en laatste treffer op. Een vrije trap van rechts belandde bij Martijn van Boerdonk die vanaf 16 meter de bal fraai binnen schoot, 0-4. In het laatste half bleef Rhode veel balbezit houden, maar doelpunten vielen er niet meer te noteren. In het paasweekeinde is er een inhaalprogramma. Nooit Gedacht, dat zondag een gelijkspel binnen sleepte tegen Margriet, is a.s. zaterdag om 17:00 uur de tegenstander. Uit in Nooit Gedacht werd zonder al te veel problemen gewonnen, maar a.s. zaterdag zal Nooit Gedacht alles aan doen om minimaal een puntje binnen te slepen om afstanmd te houden van de degradatieplaatsen. Een aantal ploegen spelen zowel op paaszaterdag als paasmaandag, zodat na het paasweekeinde de stand redelijk gelijk is getrokken en aan de spannende eindfase van de competitie kan worden begonnen.