Archief
Archief

Ryan Lo-A-Njoe Kampioen van Zuid-Nederland

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 30 januari reisden Ryan en Dewy Lo-a-Njoe af naar Gilze voor het Zuid-Nederlands Kampioenschap -21 jaar.

Beide judoka's komen nog in de categorie uit - 18 jaar, maar ze meten hun krachten al met oudere judoka's. Ryan ziet dit vooral als extra training voor 6 maart. Dan moet hij zich zien te plaatsen in zijn eigen leeftijdscategorie voor het NK. In zijn laatste jaar in de -18 wil hij dit bekronen met de titel op het NK. Zondag ging alles weer naar wens. Zijn vier partijen wist hij allen vroegtijdig te winnen met ippon en het kampioenschap was binnen. Zijn jongere zusje Dewy deed als eerste jaar -18 judoka gewoon mee met de grote meiden -21 jaar. Helaas in een klein deelnemersveld kon zij maar twee partijen draaien. De eerste won ze eenvoudig met ippon. Haar tweede partij draaide ze tegen Amber Gersjes. Amber heeft al de nodige internationale ervaring en stond zelfs op het Jeugd Olympisch Toernooi. Het werd een mooie partij waarin het beiden niet lukte om te scoren. Aan het einde liep Dewy een Shido (straf) op. Onduidelijk waarom deze gegeven werd maar het stond er wel. Dus een tweede plek voor Dewy die zich net als haar broer hiermee kwalificeerde voor het NK.

In Kaatsheuvel streed Floor van Heist voor het eerst bij de meisjes -15 jaar. Dit leuke toernooi hield speciaal voor de beginnende wedstrijdjudoka's het jeugdreglement aan, dus nog zonder omstrengelingen. Helaas voor Floor waren er in haar klasse maar drie deelnemers. Dus moest deze hard trainende Floor in twee partijen haar krachten meten met de anderen. De eerste partij wist zij met Ippon te winnen. Haar tweede partij was nogal wat lastiger. Maar omdat Floor ook hierin steeds de aanval opzocht, kreeg zij uiteindelijk het voordeel van de scheidsrechter en behaalde ze toch maar mooi de eerste plek.