Rick van de Mortel

Zilver en brons op het rayonkampioenschap

Afgelopen weekend zijn de Rayonkampioenschappen indoor geschoten. Namens Ontspanning hebben zeven sporters daaraan meegedaan: Floris en Dione Mesu, Tim Hulsen, Simon Boersbroek, Rick van de Mortel, Martie Verhoeven en Theo Passier.

De jeugd schoot op zaterdag in Boekel, Schaijk en thuis. Rick van de Mortel schoot in Boekel bij de aspiranten t/m 10 jaar. Met een score van 136 punten wist hij de tweede plaats te bereiken. Een zilveren medaille voor Rick dus. Simon Boersbroek schoot in Schaijk bij de junioren 2e kl. Met een score van 485 ging hij als 4e geplaatst naar de finales. De eerste twee rondes won hij met 6 – 0 en 6 – 2. De halve finale verloor hij met 4 – 6, maar de bronzen finale werd weer gewonnen met 6 – 2. Een derde plaats en bronzen medaille voor Simon.
Tim Hulsen, Floris Mesu en Dione Mesu schoten thuis bij Ontspanning bij de cadetten. Tim ging met 465 punten als 5e naar de finales in de 2e kl. Hij won de eerste twee met 6 – 2 en 6 – 0. De halve en bronzen finale verloor hij helaas met 0 – 6 en 4 – 6. Tim eindigde op de vierde plaats. Dione Mesu ging in de 1e kl als 6e geplaatst naar de finales met 519 punten. Zij verloor helaas al in de eerste ronde en eindigde op de negende plaats. Floris wist de eerste twee rondes te winnen met 7 – 1 en 6 – 0. De halve en bronzen finale eindigden voor hem in verlies en ook hij eindigde op de vierde plaats.

Martie Verhoeven schoot in Ammerzoden in de 3e kl recurve. Met 496 punten ging hij als 13e naar de finales. Hij verloor zijn partij in de achtste finale en eindigde op de negende plaats. Theo Passier schoot in Eerde in de 1e kl compound. Met een score van 573 ging hij door naar de finales. Hij werd in de kwartfinale uitgeschakeld en eindige op een vijfde plaats.
Dinsdagmiddag werd bij de Rozelaer weer geschoten in de onderlinge competitie. De dagwinnaar was Antoon Hermes met 219 punten. De overige scores waren: Antoon Vervoort 216, Jan Gordijn 210, Leo van Breugel 207, Jan van Bergen 201, Jan van Erp 197, Ron Spijker 144, Joep Verbunt 129 en Mart Verhoeven 212 (bm).
Op vrijdagavond was de vijfde competitiewedstrijd voor de jeugd thuis. De scores waren: Floris Mesu 225, Dione Mesu 222, Tim Hulsen 206, Ray Matuszewski 181, Rick van de Mortel 146 (PR) en Simon Roumen 140.
Op maandagavond hebben de vrienden van Pieter Breugel hun clubavond en op dinsdagmiddag de Rozelaer. Op vrijdagavond schieten de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.