Archief
Archief

MHC Dames 1 verliest weer punten

Sport

Sint-Oedenrode - Na het gelijkspel tegen promovendus Goirle stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Geldrop op het programma. Vorig seizoen wist Sint-oedenrode met overtuigende cijfers te winnen. Nu was het de aansluitingswedstrijd, die gewonnen moest worden. Door blessures was de opstelling van het team op een aantal posities gewijzigd. De wijzigingen mochten niet ten koste gaan van het hockeyspel. Immers wordt het team er al langere tijd door geteisterd.

De dames begonnen direct fel aan de wedstrijd. Puck Schepens wist met een scoopbal Iris van de Loo te bereiken die op haar beurt de bal voor gaf met een strakke backhand schot. Corinne van Uden mistte op een haar na het doel. De stempel op de wedstrijd werd gezet. Het team zette hoge press waardoor Geldrop niet aan spelen toe kwam. De middenspeelsters Floor Oppers en Paulien Donkers onderschepten de ballen uitstekend. Door korte passing en combinerend spel wisten ze kansen te creëren voor de spitsen. De beginfase van de wedstrijd was voor Sint-oedenrode. Helaas sloop langzaam de twijfel in het team. De passing werd slordiger, waardoor de speelsters geen grip kregen op de bal. Het vertrouwen naar elkaar werd hierdoor ook minder. Dit resulteerde in een 0-1 achterstand. Ondanks de achterstand bleef het team vastberaden om de punten thuis te houden.

Na rust zette ieder haar schouders eronder. Er werd weer gecombineerd en de passing verbeterd. Toch was het Geldrop die volledige grip op de wedstrijd had. Ze maakten 0-2. De Rooise dames voelden dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Door deze instelling wilde iedereen de beslissende actie maken. Dit resulteerde in balverlies en achter de feiten aan lopen. Een aantal keer wist Sint-oedenrode in de cirkel van Geldrop te komen. Door het goede drukzetten in de cirkel van Elles Kraayvanger werd de druk hoger voor Geldrop. Sint-Oedenrode wist er een strafbal uit te halen. Karien Thielen wist de strafbal om te zetten tot doelpunt, 1-2. Met nog 10 minuten op de klok zette Sint-Oedenrode nog een keer aan. De press werd wederom goed neergezet. Hierdoor wist Floor Rooijakkers de achterhoede van Geldrop het lastig te maken. Het werd een alles of niets wedstrijd. Er waren nog een aantal doelpogingen, maar tevergeefs. De wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen MEP Boxtel op het programma.