Archief
Archief

Nieuwe trainer en winst voor KV Nijnsel

Nijnsel - Al vanaf januari dit jaar moest Nijnsel 1 het zonder trainer stellen, maar sinds vorige week is daar verandering in gekomen. De ploeg heeft weer een trainer, namelijk de Nijnselse Bert Stuurman. Na een jaar gestopt te zijn geweest als trainer begon het toch weer te kriebelen toen hij door het bestuur van de club gevraagd werd. Met Bert als nieuwe trainer en een nieuwe speelster, Judith van Nieuwenhuizen, is het team weer compleet.

Na twee trainingen van Bert, ging Nijnsel 1 gewapend met nieuwe munitie, afgelopen zondag het veld op tegen Korloo. Nijnsel startte de wedstrijd sterk door mooie aanvallen op te zetten. Omdat de kansen niet werden afgemaakt, en Korloo dit wel deed, keek Nijnsel na een paar minuten tegen een achterstand aan van 2-0. Hier bracht Nicole de Koning verandering in door zeer behendig twee keer achter elkaar, aan haar dame te ontsnappen en de stand op 2-2 te brengen. Beide ploegen hanteerden dezelfde strategie, waardoor ze aan elkaar gewaagd bleven. Met een gelijke stand van 3-3 werd er gefloten voor de rust.
Na de rust bleef Nijnsel op tempo spelen, maar werd er minder nauwkeurig gespeeld en geschoten. Door wat tactische wisselingen aan de kant van Korloo werd het aanvallen voor Nijnsel moeilijk gemaakt. Echter was het Nijnsel die de voorsprong inzette en bleef steeds 1 punt voor op Korloo. Met nog vijf minuten speeltijd gaf het scorebord 5-6 aan en wist Nijnsel de wedstrijd keurig uit te spelen, waardoor Nijnsel de twee punten mocht incasseren. Doelpunten: Nicole de Koning 3x, Sandra Verhagen 2x, Dimphy Goverde 1x.