Afbeelding

Nijnsel begint oefencampagne

Sport

Afgelopen zondag kwam de door vakanties nog wat gemankeerde selectie van vv Nijnsel/TVE Reclame voor het eerst bij elkaar. Op het nieuwe kunstgrasveld werd van elf tot een uur de basis gelegd van een hopelijk opnieuw succesvol seizoen, dit keer in de derde klasse.

Een nieuw veld, een nieuwe trainer, een aantal nieuwe spelers. De hele geelblauwe goegemeente is benieuwd waar het toe leidt. Volgens voorzitter Wil Kremers heerst er een 'voorzichtig optimisme'. "Het is voor ons een volledig onbekende klasse. Er staat een aantal 'klassieke teams' in uit de Kempen zoals Reusel Sport, Bladella en Hapert en sinds lange tijd spelen we ook weer eens tegen buurman SBC uit Son, maar dan zitten we al in december. Bestond in Zuid 2 voorheen de competitie uit twaalf teams, dat zijn er komend seizoen veertien geworden, dus vier wedstrijden meer. Je mag er ook van uit gaan dat er tussen de derde en vierde klasse een kwaliteitsverschil bestaat, dus is het van belang dat je er meteen staat op 6 september en laat merken dat je wilt meedraaien. Verder is ons gepromoveerde derde team in een pittige klasse terechtgekomen met voornamelijk tweede elftallen. Maar goed, ze zijn nu al driftig aan het trainen want ze willen graag laten zien dat ze geen eendagsvlieg zijn in deze klasse. Tot slot kijken we met spanning uit naar de verrichtingen van ons eerste vrouwenteam dat voor het eerst in de tweede klasse haar opwachting maakt. Er wordt opnieuw een aantal keren naar Limburg afgereisd, maar sinds vorig seizoen weten we daar de weg."

Programma.
Aanstaande zondag 9 augustus speelt Nijnsel 1 om 12.00 uur thuis tegen Bladella. Twee dagen later, op dinsdag 11 augustus, staan om half acht de teams van Nijnsel en WODAN uit Eindhoven aan de start, eveneens in Nijnsel. Op 15 en 16 augustus is Nijnsel dan gastheer van de strijd om DeMooiRooiSchaal en dat betekent drie wedstrijden tegen de dorpsgenoten.
Vanaf zaterdag 22 augustus gaan dan toch echt de punten tellen en trapt Nijnsel om 18.00 uur thuis af tegen het gerenommeerde Sparta'25, tweedeklasser uit Beek en Donk. Het betreft hier de eerste wedstrijd voor de beker die vervolgens nog twee wedstrijden in petto heeft, namelijk uit tegen Ollandia op dinsdag 25 augustus en tot slot uit tegen Mierlo Hout op zaterdag 29 augustus. Het Helmondse team promoveerde recent naar de tweede klasse.