De trainer van VV Nijnsel, Arno Methorst
De trainer van VV Nijnsel, Arno Methorst

vv Nijnsel bijna klaar voor DeMooiRooiSchaal

Sport

Op zaterdag 15 en zondag 16 augustus wordt op sportpark Den Eimert in Nijnsel voor de derde keer in successie gestreden om de 'hoogste voetbaleer van Sint-Oedenrode'. Komend seizoen twee teams in de derde klasse en twee in de vierde. Eens kijken of de toeschouwers dat verschil ook daadwerkelijk aan den lijve ervaren.

Op dit moment wordt er nog met man en macht gewerkt om het sportpark helemaal 'voetbal- en supportersklaar' te maken. Het nagelnieuwe kunstgrasveld is al langere tijd klaar maar om het veld heen moest er nog het een en ander gebeuren. Maar met veel nijvere (vrijwilligers)handen gaat dat snel. Honderden tegels moesten op maat worden geslepen en opnieuw worden gelegd. Het scorebord staat op een nieuwe, betere zichtbare plaats en de vrouwelijke leden gaan morgen, donderdag, aan de slag om de reclameborden hun glans terug te geven. Verder wordt de laatste hand gelegd aan de veldverlichting en hier en daar wordt de groenstrook nog in model gebracht.

Projectleider Gerrit van den Hanenberg: 'Elke dag zie je het sportpark toegroeien naar het 'ideale plaatje'. We hadden nog een fors 'to do' lijstje waar we toch elke dag een paar zaken op wilden afvinken. En vergeet niet dat we midden in de vakantie zitten. De gemeente was ook bereid om snel mee te denken zodat het 'hogere snoeiwerk' nu ook effectief is aangepakt en geen tijdverlies heeft opgeleverd. Alle hulde daarvoor. Deze week moet het parkeerterrein nog worden aangepakt, want daar staan en liggen nog veel spullen die moeten worden afgevoerd. Het veld zal nog verschillende keren worden geborsteld zodat het er in het toernooiweekend op en top bij ligt. Maar we zitten op schema en je merkt dat iedereen erop gebrand is om op 15 en 16 augustus onze Rooise gasten waardig te kunnen ontvangen. De leden van vv Nijnsel/TVE Reclame mogen trots zijn op alles wat de afgelopen maanden is gerealiseerd en daar ook zelf hun steentje aan hebben bijgedragen.'

Programma
Op zaterdag wordt om 17.00 uur het kunstgrasveld officieel in gebruik genomen. Wethouder Ad van der Heijden van Sportzaken zal samen met voorzitter Wil Kremers de openingsceremonie verrichten.
Om 18.00 uur klinkt dan het beginsignaal van de wedstrijden Nijnsel – Ollandia en Rhode - Boskant.
Op zondag 16 augustus starten om 11.15 uur de eerste vrouwenteams van Nijnsel en UDI'19/Beter Bed. Het is de eerste wedstrijd van de kersverse Nijnselse tweedeklasser die een week later aantreedt voor haar eerste wedstrijd in het bekertoernooi. Om 13.00 uur beginnen de wedstrijden Nijnsel – Boskant en Rhode tegen Ollandia. Om 15.00 uur tenslotte de laatste wedstrijdreeks Nijnsel – Rhode en Boskant tegen Ollandia. Rond de klok van 17.00 uur vindt dan de prijsuitreiking plaats en de trekking van de loterij.
Op zaterdag en zondag is er een buitenbar en er is een gerenommeerde dj aangetrokken om ook optimaal invulling te kunnen geven aan de derde helft. Op zondag is er een springkussen voor de kinderen. Lambert Verhoeven: 'Mochten we de zomer even kwijt dreigen te raken, dan zetten we in op onze lokale heilige, Antonius van Padua. Op hem kun je altijd een beroep doen voor verloren zaken.'