Afbeelding

Nederlands handboogteam verovert tickets voor de Olympische Spelen

Sport

Vorige week was het WK Handboogschieten in Kopenhagen (Denemarken). Sjef van den Berg van Ontspanning maakte deel uit van het Nederlands team, samen met Rick van der Ven (Oss) en Jan van Tongeren (Concordia).

Door als zesde te eindigen met het team wisten de heren een ticket voor de Olympische Spelen in 2016 te bemachtigen. Er gaan nu zeker drie schutters naar Rio. Welke is nog niet bekend. Individueel schoot Sjef ook sterk. Hij ging als vierde geplaatst naar de finales. In de 8e finale trof hij zijn teammaat Rick van der Ven. Zoals altijd was het een spannend gevecht tussen deze twee Nederlandse topschutters. Bij een setstand van 5-5 was een shoot off nodig voor de winst. Beide schutters schoten een 9. Sjef zat enkele millimeters verder van het midden, dus Rick mocht door naar de kwartfinale en Sjef eindigde op een 9e plaats. Overigens wist Rick zondag de zilveren medaille te winnen.

Dinsdag is bij de Rozelaer een wedstrijd geschoten voor de competitie 2015. Dag winnaar was Jan Gordijn met 230 punten (PR). De overige uitslagen: Jan van Erp 222, Jan van Bergen 220, Leo van Breugel 212, Toon Hermes 205, Antoon Vervoort 193, Ron Spijker 176 en Albert Ofwegen 159. Buiten mededingen Martie Verhoeven 213. In het weekend hebben Simon Boersbroek en Martie Verhoeven in Schijndel een outdoorfita geschoten. Simon schiet op 70, 60, 50 en 30 meter. Met een score van 858 op zaterdag en 950 op zondag werd hij derde bij de cadetten. Martie schoot een Short Metric (50 en 30 meter). Hij schoot 532 en 521, goed voor een 2e plaats bij de masters. Op maandagavond hebben de vrienden van Pieter Breugel hun clubavond en op dinsdagmiddag de Rozelaer. In de vakantie periode is het op vrijdagavond vrij schieten. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur. Deze start weer op 2 september.