Op de foto van links naar rechts: Ilse, Amber, Veerle, Juul, Kaya, Anouk.
Op de foto van links naar rechts: Ilse, Amber, Veerle, Juul, Kaya, Anouk.

Districtsfinales Prinsenbeek

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 30 mei vonden in Prinsenbeek de Districtsfinales voor de D1 en Divisie 4 plaats, de hoogst haalbare wedstrijd op dit niveau. Afhankelijk van de leeftijdscategorie namen de 36 respectievelijk 45 als best geplaatste turnsters uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland het tegen elkaar op. Zes turnsters van Dioscuri hadden zich eerder dit seizoen voor deze wedstrijd weten te kwalificeren.

De Pupillen II beten 's ochtends het spits af. Met drie turnsters was Dioscuri in deze leeftijdscategorie goed vertegenwoordigd. Kaya van der Wijst en Juul van Bogget turnden niet hun allerbeste wedstrijd en eindigden respectievelijk als 38e en 41e. Anouk van den Brand liet wel een stabiele meerkamp zien en behaalde mede dankzij haar goede brugoefening, die goed was voor een 4e plaats op dat onderdeel, knap de 13e plaats in het eindklassement.

's Middags was het de beurt aan Veerle Dahler in de categorie Instap en aan Ilse van der Heijden in de categorie Junior. Veerle liet op vloer voor het eerst in een wedstrijd een loopoverslag zien. Ook op balk turnde Veerle erg goed. Met 13,400 pt behaalde ze zelfs de 11e plaats op dit toestel. In het eindklassement eindigde Veerle keurig op de 19e plaats.

Ilse begon haar wedstijd ijzersterk op balk. Haar score van 11,400 pt bleek uiteindelijk zelfs de allerhoogste score van de wedstrijd te zijn. Op sprong liet Ilse voor het eerst in een wedstrijd een half in/heel uit zien: een moeilijke sprong, met een hoge uitgangswaarde. Een risico, maar bij het inturnen ging het goed en dus was Ilse vastberaden deze sprong te turnen. Helaas ging het bij de wedstrijd niet zoals bij het inturnen en moest Ilse een val incasseren. Desalniettemin wist ze heel knap de 5e plaats in het eindklassement te behalen.

In de derde en laatste wedstrijdronde turnde Amber Minten, Pupil I. Net als Veerle en Ilse besloot ook Amber iets nieuws te laten zien tijdens de wedstrijd: opspreiden vanuit heffen op balk. Deze ging erg goed, net als de rest van de oefening. Ondanks een val na de radslag viel de score van 12,250 pt dan ook wat tegen. De scores op vloer en brug waren wel ver in de 13 punten en na drie toestelrondes stond Amber nog knap in de top 15. Bij het laatste toestel, sprong, liet Amber bij het inturnen iedereen nog even goed schrikken met een mislukte sprong, maar gelukkig turnde zij haar wedstrijd met twee keurige sprongen tot stand goed uit. Eindresultaat: een prima 9e plaats!