Het filmteam van Mariendael
Het filmteam van Mariendael

Genomineerden Kunst- en Cultuurprijs 2015 bekend

Cultuur

De afgelopen maanden kon iedereen laten weten wie in aanmerking moest komen voor de Rooise Kunst- en Cultuurprijzen 2015. Met als resultaat dat zo'n 60 mensen in totaal 36 Rooienaren hebben voorgedragen voor de categorie Jong talent, Vrijwilligers-, Groeps- of Individuele Kunstenaarsprijs.

Een op alle kunstdisciplines deskundige jury heeft uit de aangemelde kandidaten per categorie 3 genomineerden gekozen. Genomineerd zijn in willekeurige volgorde:

Jong talent
Docente Nederlandse Gebarentaal, Audiologie Assistente en theatraal-clown Rosanne van Esch slaat op enthousiaste en verfrissende wijze een brug tussen de horende en dove wereld;
De jonge, energieke Popgroep Juvenile - bestaande uit Anne Sleutjes (zang, gitaar), Wes Tempelers (gitaar), Dieke Gordijn (drum), Jelte Visser (basgitaar) en Frank van Schijndel (toetsen/gitaar) - brengt met veel plezier covers en eigen rock- en popmuzieknummers;
De breed georiënteerde en bijzonder getalenteerde celliste Elianne Ardts weet velen te enthousiasmeren en inspireren.

Groep
Filmclub Mariëndael vernieuwt Rooise cultuurlandschap met bijzondere filmprogrammering;
De gedreven en hechte toneelvereniging Klavertje vier, weet velen te boeien met komische kluchten;
Popkoor Novelty komt gestaag en met overgave tot mooie producties waar het plezier vanaf spat.

Vrijwilliger
Mia van Boxtel combineert haar passie voor taal en mensen in haar werk voor vluchtelingen en de taalwerkplaats;
Nicoline van Esch, een bijzondere vrouw die achter de schermen veel doet in de Rooise én Nijnselse muziekwereld;
Bert de Graaf, een niet weg te denken man die op veel fronten in het Rooise cultuurleven te zien en terug te vinden is.

Individuele kunstenaar
Erie van der Zanden, bescheiden dirigente en kundige muzikante die actief is voor een diversiteit aan Rooise verenigingen en leeft voor de muziek.
Annie Veldkamp, zet vilt met haar creaties op een bijzondere wijze op de kaart en weet jong en oud te enthousiasmeren.
Kim Balster, professioneel fotografe die trouw blijft aan haar eigen creativiteit en artisticiteit.

Publieksprijs
Tijdens een feestelijke avond op vrijdag 19 juni maakt de jury per categorie de winnaar bekend. Deze prijsuitreiking is een onderdeel van de Culturele Dagen 2015 - het Amazing Colours Festival - dat van18 tot en met 21 juni 2015 plaatsvindt. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Sint-Oedenrode en de organisatie is in handen van het Cultureel Platform. Ook u kunt uw winnaar kiezen! Via cultuurprijs2015@hotmail.com kunt u laten weten wie van de 12 genomineerden de Publieksprijs 2015 verdient. U hoeft hiervoor alleen de naam van deze genomineerde als onderwerp in te geven. Dit kan tot en met 16 juni 2015. Houdt de komende tijd onze Facebook pagina in de gaten voor meer informatie over de genomineerden. Schroom niet en stem…!

De prijsuitreiking op 19 juni is bedoeld voor de genomineerden en hun gasten. Er zijn echter nog enkele plaatsen beschikbaar. Mocht u interesse hebben om deze avond aanwezig te zijn laat het dan weten via cultuurprijs2015@hotmail.com. Wees snel want vol=vol. Voor meer info, stuur een e-mail naar: cultuurprijs2015@hotmail.com of volg Facebook: Amazing Colours Festival, Twitter: Amazing Colours Rooi.