Ilse Verhagen
Ilse Verhagen

BMX'ers crossen in Baarn

Sport

Op zaterdag 30 mei werd de Three Nationscup in Baarn verreden voor de Rooise BMX'ers. Een wedstrijd voor de jongere rijders t/m 16 jaar en Cruisers uit Nederland, Belgie en Duitsland.

Ondanks de slechte voorspelingen was het prachtig weer. Zonnig, wel veel wind, dus er moest hard getrapt worden. Met een deelnemersveld van zo'n 80-90 deelnemers was de concurrentie erg hoog en de resultaten bijzonder goed. Kyro van Schijndel (Boys 11/12 jaar) werd in de manches 3-2-2. In de achtste finale 3e en met een overwinning in de kwartfinale plaatste hij zich voor de halve finale. Daarin kwam hij helaas in de eerste bocht in de verdrukking waardoor er niet meer in zat dan een 6e plaats. Bas Verhagen (Boys 11/12 jaar) werd in zijn manches 4-4-3. Met een 4e plaats in de achtste finale plaatste hij zich voor de kwartfinale waarin hij nipt 5e werd en zich mocht rekenen bij de beste 20. Ilse Verhagen (Girls 15/16 jaar) reed in de manches 6-6-5.

Op zondag 31 mei werd er een internationale wedstrijd verreden, ook in Baarn. Hieraan mochten deelnemers uit heel Europa deelnemen. Helaas was het weer iets minder, af en toe wat druilerig en een buitje, maar gelukkig het grootste deel van de ochtend droog. Kyro van Schijndel (Boys 11/12 jaar) won alle drie zijn manches. In de achtste finale werd hij 3e en met een mooie 3e plaats in de kwartfinale had hij wederom een startbewijs in de halve finale veroverd. Daarin werd hij 7e. Bas Verhagen (Boys 11/12 jaar) werd in zijn manches 3-6-4. In de achtste finale werd hij 5e. Ilse Verhagen (Girls 15/16 jaar) reed in de manches 6-5-7. Koen v/d Wijst reed bij Junior Men. Hij werd in de manches 3-2-1 en in de finale werd hij keurig 6e.