Archief
Archief

Leonie Jochems tweede in Reusel

Sport

In Reusel werd dit weekend een selectiewedstrijd dressuur verreden voor de outdoor Brabantse kampioenschappen van dit seizoen. De dressuuramazones en ruiter streden om een startplaats later dit jaar.

Leonie Jochems en haar paard Ferrovanck PP verbeterden de positie in de klasse L2 door deze wedstrijd als tweede te eindigen met een percentage van 67.6%. Leonie en Ferrovanck PP startten ook nog in de tweede proef en behaalden ook hier een tweede prijs met 68 %. Martijn van Stiphout kwam met zijn paard Allure aan de start in de klasse M2. De jury beloonde de proef van deze combinatie met 60.3%, goed voor een derde prijs. Michelle Westerdijk startte haar paard Divers W in de klasse Z1 en werd beloond met een percentage van 63.3% goed voor een vierde prijs. De tweede proef van deze combinatie leverde een percentage van 65.7 en een tweede prijs op.
De conclusie is dat deze combinaties van de Nijnselse ruiters goed in de race liggen voor een startplaats op de Brabantse kampioenschappen. In Heeswijk Dinther werd dit weekend een springwedstrijd voor paarden verreden. Eline Peters kwam hier aan de start met haar paard Forever Alve. In de barrage beloonde de jury haar met 75 stijlpunten en een vijfde prijs. Ashley Peters kwam met haar paard Balinda F. S. kwam ook aan de start in de klasse L. Ze behaalden de tweede prijs.