Veerle van de Pasch met Orchids' Highland Surprice
Veerle van de Pasch met Orchids' Highland Surprice

Nina van Enckevort en Veerle van de Pasch pakken prijzen

Sport

Vorige week was het Veerle van de Pasch die met Orchids' Highland Surprice de overwinning opeiste in Asten in de klasse DZ/DZZ.

Een foutloze eerste ronde gaf haar recht om in de barrage als laatste te mogen rijden. Veerle wist in welke wendingen tijdwinst te halen was en Surprice deed erg zijn best om geen fouten te maken. Het is alsof Surprise wist dat dit zijn laatste wedstrijd met zijn amazone was. Surprice is verkocht naar België en zal daar zijn springcarrière verder voortzetten. Veerle neemt afscheid als pony-amazone en zal verder gaan bij de grote paarden.

Afgelopen weekend was het in ons eigen Sint Oedenrode waar Nina van Enckevort met Diego in de DZ/DZZ klasse een foutloze rit noteerde. De barrage is voor deze pony geen enkel probleem, ook niet op grotere hoogte. Aangezien Diego zeer kort kan wenden en Nina graag een vlot parcours rijdt heeft de concurrentie vaak het nakijken. Een zeer welkome eerste prijs in deze klasse was een springles bij niemand minder dan Maikel van der Vleuten. Op deze manier word je dus steeds beter.

Ook deed Nina van zich spreken in de DM klasse waar ze met Dinky Toy een mooi foutloos parcours reed. Ook de barrage was degelijk gereden en goed voor een 3e prijs. Ook hadden de Vresselse Ruiters in de DB klasse een ijzer in vuur in de vorm van Sydney Renders met Ramona. Twee foutloze ritten in de ochtendzon resulteerden in een welverdiende 2e plaats. Aangezien het voor de meeste combinaties een selectiewedstrijd was, deden de dames wederom goede zaken voor de competitiestand.