Marco Rovers gaat als pakwerker stoppen tijdens officiële wedstrijden en politiehondenkeuringen
Marco Rovers gaat als pakwerker stoppen tijdens officiële wedstrijden en politiehondenkeuringen

"Jammer dat ik nu al moet stoppen"

Sport

Het lijken wel Griekse toestanden, in het jaar dat je vijfenveertig wordt stoppen met werken. Toch betekent het behalen van deze leeftijd voor Marco Rovers dat hij, met pijn in het hart, moet stoppen met pakwerk maken. De regels die gelden binnen de hondensport staan niet toe dat mensen ouder dan vijfenveertig bij keuringen en politiehondenwedstrijden dit werk blijven doen. Omdat Marco met pakwerk maken moet stoppen, houdt PHV 'Steeds Paraat' 30 mei aanstaande een wedstrijd om Marco te bedanken voor zijn jarenlange inzet.

“Ik vind pakwerk maken leuker dan honden africhten. Dat ontdekte ik eigenlijk al vrij snel toen ik in in 1993 in Best bij de hondensport kwam. Als helper, want dat is de officiële naam die de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) gebruikt, kan ik een veel meer doen om toekomstige politiehonden hun werk te leren”, vertelt Marco Rovers. Ondertussen is Marco al vele jaren lid van PHV 'Steeds Paraat' in Nijnsel aan de Lieshoutseweg en ondanks dat hij zijn werk niet meer mag doen bij officiële keuringen en wedstrijden is hij van plan om voor de vereniging nog vele jaren als helper actief te blijven.


Balen
Marco baalt er eigenlijk best wel van dat hij moet stoppen met zijn werk. “De regels die zeggen dat je met vijfenveertig moet stoppen zijn misschien al wel honderd jaar oud. In die tijd waren mensen van boven de veertig oud. Maar ik zou het beter vinden als mensen nu gekeurd zouden worden. Als dan blijkt dat ze nog fit genoeg zijn voor het werk, dan zouden ze nog best een paar jaar langer door kunnen gaan”, zegt Marco terwijl hij zich in zijn pak hijst.

Lees woensdag verder in DMRK