Tiny van Erp.
Tiny van Erp.

Tiny van Erp overleden: oprichter TVE en bekende naam in motorcrosswereld

Rouw

Sint-Oedenrode / Son en Breugel - De bekende oud-ondernemer Tiny van Erp is afgelopen week overleden. Hij verwierf een bekende naam, omdat hij hoge ogen gooide als motorcrosser en als ondernemer. Zo was hij de oprichter van het internationale bedrijf TvE Sport dat een stabiele factor blijkt en nog steeds bestaat onder de naam TVE.

Tiny woonde inmiddels in Son en Breugel, maar kwam uit Nijnsel. Hij groeide er op en leefde en werkte er vrijwel zijn hele leven. In het begin van de jaren ’70 was Tiny een verdienstelijk motorcrosser. Terwijl hij thuis meehielp in de zaak (bouwmaterialen) trainde hij uren in de week en deed hij mee aan wedstrijden. In de tijd van Gerrit Wolsink en Frans Sigmans pakte de Nijnselse crosser enkele tweede en derde plaatsen in het Nederlands Kampioenschap. Zelf noemde hij zijn hoogtepunt dat hij drie keer is gekozen in het Nederlands Team dat deelnam aan de Motorcross des Nations. Knieproblemen zorgden er voor dat hij niet een nog hoger niveau kon bereiken.

Ondernemen zat de Nijnselaar in het bloed, zoals bij veel familieleden. Hij hield zoveel van de motorcrosswereld dat hij er later ook in ging ondernemen. Eerst startte hij een tegel- en keukenhandel. Later verkocht hij dat bedrijf aan broer Jan. Zelf ging hij verder met het drukken en bedrukken van allerlei zaken. Hij kreeg de kans om dat te richten op de motorcrossbranche en dat bleek een gouden zet. Van een propvolle schuur bouwde Tiny zijn bedrijf op tot een groot bedrijf met vijftien tot twintig man personeel. Ze drukten motorcrossshirts, stickers en nog veel meer en zorgden voor belettering van bijvoorbeeld motoren. Al heel snel ging TvE ook drukken voor andere sectoren. Vele jaren geleden verkocht Tiny zijn bedrijf TvE en startte hij samen met zijn vrouw Mieke en dochter Ester een tegelhandel. Terug dus naar waar het ooit mee begon.

Tiny was altijd een graag geziene gast en hij was bij veel zaken betrokken. Zo was hij bijna veertig jaar lid van VV Nijnsel en hield hij zich ook jaren bezig met de organisatie van motorcrosswedstrijden in Lierop. Tiny is 75 jaar geworden.