Afbeelding

Nijnsel/TVE Reclame zet kroon op het werk

Sport

Aan het einde van de competitie zijn er vaak wedstrijden die 'er niet meer toe doen'. Nijnsel tegen DVG hoorde eigenlijk ook in dit rijtje, maar beide ploegen dachten daar toch anders over. De thuisploeg wilde zeker niet verzuimen: al bijna twee jaar thuis ongeslagen, destijds een uitnederlaag tegen de ploeg uit Liempde en een waardig afscheid voor de scheidende coach Theo Hageman.

De bezoekers hadden andere belangen; geen schorsingen of blessures omdat zij vanaf aanstaande zondag in de nacompetitie dienen te verschijnen. Zij verschenen met een aantal invallers die graag het ongelijk van de trainer wilde bewijzen.
Niet lang na het beginsignaal begon het te regenen wat aanleiding was voor de vele toegestroomde toeschouwers om of het overdekte terras op te zoeken of de plu op te steken. Toen iedereen net was gesetteld gingen er al 22 armen de lucht in, die van Nijnsel. Stefan Hulsen had na drie minuten het vizier al op scherp staan, 1-0. Amper een kwartier later werd de nummer 2 al van dezelfde voet aangetekend, een bal die snoeihard onder de lat verdween. En weer een kwartier later toverde de Tovenaar uit de Houtsestraat de 3-0 uit de hoge hoed, waarbij moet worden aangetekend dat de prima assist van Toby Verhoeven nauwelijks te missen was, de zoveelste. De VooruitGang stelde daar weinig tegenover, zo moet gezegd. Nijnsel verdedigde geconcentreerd en wilde coute que coute geen enkel misverstand laten bestaan over wie vanmiddag de bovenliggende partij was.

Na de jasmijnthee van Mari Vervoort aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een hartstochtelijk aanvallend Nijnsel dat in de 50e minuut de deur definitief in het slot gooide. Johan van der Pas tekende hiervoor. Daarna geloofden beide ploegen het wel. De goede wil was er nog wel, maar de bezoekers wilden de score niet hoger laten oplopen en Nijnsel vond het welletjes. De doelstelling was tenslotte bereikt. Om kwart over vier klonk het laatste fluitsignaal van deze wedstrijd en van de competitie van de thuisploeg; een waardig slot van een zeer succesvolle competitie die over vier maanden een vervolg krijgt in de derde klasse.

Kampioensreceptie
Zaterdag 9 mei heeft vv Nijnsel/TVE Reclame een kampioensreceptie georganiseerd die start om 17.00 uur in de kantine op het sportpark aan de Sportlaan. Alle leden, supporters en sponsoren zijn deze middag van harte welkom om samen een toost uit te brengen op het tweede kampioenschap op rij en de promotie naar de derde klasse, het eerste optreden in haar 67-jarig bestaan.

Afscheid Theo Hageman
Na de wedstrijd werd afscheid genomen van succescoach Theo Hageman. Drie jaar lang stond hij aan het hoofd van de voetbaltroepen in Nijnsel en met een periodetitel en twee kampioenschappen op rij was hij de meest succesvolle coach in Nijnsel ooit. Voorzitter Wil Kremers dankte na de wedstrijd Theo voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid bij de club die uiteindelijk leidde tot genoemd succes. Hageman dankte op zijn beurt de club voor het vertrouwen en hij gaf aan dat hij zich altijd heeft thuis gevoeld bij de geelblauwen. Hij vertrekt volgend seizoen naar FC de Rakt, een club met potentie die uitkomt in de vijfde klasse. Mooie woorden en een overdonderend applaus, het was een waardige afsluiting van een memorabel seizoen 2014-2015.