Eind vorig jaar gaf NJA nog een groot concert in de Streepen.
Eind vorig jaar gaf NJA nog een groot concert in de Streepen.

Concert 'voor de vrijheid' door fanfare Nos Jungit Apollo.

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het is een tijdje stil geweest rondom fanfare NJA. Dat is slechts uiterlijke schijn, de fanfare heeft bepaald niet stil gezeten na de viering van het 150 jarig bestaan in 2014.

Zo rond 5 mei zijn in Nederland talloze bevrijdingsherdenkingen en concerten te bezoeken. Op 4 mei is een delegatie van fanfare NJA actief bij de dodenherdenking om de gevallenen te herdenken. Daarnaast zal de fanfare een groots concert geven om het leven in vrijheid te herdenken en te vieren. Zij willen daarbij behoorlijk uitpakken. De muziek zal memorenen aan de bevrijding maar ook aan vrijheid en vrijheid van meningsuiting waarbij mede ruimte is voor gedicht. Om dit goed aan te pakken en het de allure te geven dat zo'n concert verdient, is gekozen voor de Loop'r in Olland. De voorbereiding met een nieuwe (interim) dirigent heeft tijd nodig. Vandaar dat dit concert plaats zal vinden op zondag 14 juni 2015 om 14.30 uur.

Na het afscheid van dirigent Carlo Balemans is afgelopen maanden intensief gerepeteerd onder leiding van hun interim dirigent Frans Hendrikx bij het groot orkest en Rens van Leeuwen bij het opleidingsorkest. Onder hun leiding is er voor beide orkesten een mooi programma samengesteld met veel nieuwe en befaamde muziek als Hymn to the Fallen en Band of Brothers. NJA zal oude tijden doen herleven door een aantal nummers met zang (Andrew Sisters) te begeleiden. Het is een eenmalige concert onder leiding van oud dirigent Frans Hendrikx. Een mooie gelegenheid dus om NJA nog eens te horen spelen met de dirigent waarmee de fanfare voor Carlo Balemans ook succesvol was. Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen bij leden van het orkest en bij Gerits Mannenmode. Meer over dit concert over enkele weken in deze krant. Zie ook www.fanfarenja.nl