Afbeelding

'M.A.T.S.' koketteert met voetbaltalent

Sport

Mats van den Brand (24), directeur van M.A.T.S., heeft Nijnsel/TVE Reclame E1 in het nieuw gestoken. Zelf doorliep hij de F, E en D-jeugd bij vv Nijnsel waarna hij al snel in de kart stapte.

Dit bracht hem de afgelopen vijftien jaar vele sportieve successen. Nu begeleidt hij zelf al jonge karttalenten wat hem reeds op diverse plekken in de wereld heeft gebracht. Zelf wil hij ook nog graag achter het stuur plaatsnemen want in mei vertegenwoordigt hij Nederland bij het WK rallyrijden dat wordt gehouden over vijf races in vijf landen.
'Ik weet hoe belangrijk het is dat jonge talenten goed worden begeleid. Daar probeer ik zelf nu invulling aan te geven en ik zie dat het resultaat oplevert. Nederland heeft genoeg karttalenten die later dit talent kunnen verzilveren in de Formule 1, 2 en 3 races. Bij vv Nijnsel is het allemaal wat kleinschaliger, maar ook daar proberen allerlei betrokken vrijwilligers jonge spelers op een wat hoger plan te brengen, zonder dat ze het plezier in het spelletje verliezen. Ik hoor ook elk weekend de enthousiaste verhalen van mijn broer Stig. En daar wil ik nu ook graag een steentje aan bijdragen; ofschoon ik persoonlijk niet (meer) zo veel met voetbal heb, vind ik het leuk om te doen, wil graag een stukje betrokkenheid tonen bij onze lokale voetbalclub. Mijn vader is ook al jaren sponsor en net als hij vind ik het leuk om jongelui te laten zien wat je met hard werken, inzet en passie kunt bereiken. Ik vind dat geweldig om te ervaren. Ook heb ik al enkele keren een veilingkavel geschonken waarbij ik een workshop karten aanbied. Ik wil hiermee de mensen laten kennismaken met de kart- en autosport en proberen mijn passie met hen te delen. Toch weer iets anders dan een balletje hoog houden….'
vv Nijnsel/TVE Reclame is erg ingenomen met de betrokkenheid van haar 'jongste sponsor' Mats van den Brand die maar één lijfspreuk heeft; 'One Goal, One Vision = WIN'!