Afbeelding

KBO Cultuurclub bezoekt Van Gogh Village museum

Cultuur

De KBO Cultuurclub brengt op dinsdag 19 mei een bezoek aan het Van Gogh Village museum in Nuenen met een rondleiding aan het Openluchtmuseum in het centrum van Nuenen. In het museum Vincentre horen ze de verhalen over hem en lezen ze zijn verhalen over Nuenen, toen hij hier woonde en werkte van 1883 tot 1885. Ze leren hem kennen als mens en ze zien zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder.

Om 15.00 uur gaan de bezoekers naar buiten, waar maar liefst 22 locaties aan Van Gogh herinneren; 14 daarvan zijn locaties, die door hem zijn geschilderd of geschetst. De overige objecten zijn standbeelden of gebouwen met een bijzondere betekenis. Ze bezoeken dit o.l.v. een gids. Men dient uiterlijk om 14.00 uur in het museum aanwezig te zijn. Berg 29, 5671 CA Nuenen.

Als u  problemen hebt met het vervoer, laat u dit dan even aan de organisatie weten, dan wordt er geprobeerd een oplossing te vinden. Meerijden kan dan voor € 2,= p.p. Aanmelden kan tot uiterlijk 17 mei a.s. bij Harry van Oorschodt, liefst per mail, (cultuurclub@kborooi.nl) òf telefonisch 0413-477179. De entreeprijs is € 12,- inclusief rondleiding. (museumkaart geldt niet)