Afbeelding

Rooise jeugd schittert tijdens finale Kunstbende Noord Brabant

Cultuur

Afgelopen zondag namen maar liefst tien jeugdigen uit Sint-Oedenrode deel aan de finale van Kunstbende Noord Brabant. Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent, tussen de 13 en de 18 jaar oud. Jongeren kunnen meedoen in de categorie Film&Animatie, Dans, DJ, Muziek, Expo, Fashion, Taal en Theater&Performance.

Acht jongeren uit Sint-Oedenrode, Jet Schoo, Famke van Wijk, Hylke v.d. Boomen, Evi van Boxmeer, Tobias Klokgieters, Niek Lurling, Kristel v.d. Meijden en Pleun Vissers hadden het lef om hun werk te exposeren en te presenteren aan de jury. Zij nemen allen maandelijks deel aan tekenworkshops bij Tekenen Is Toveren. Met 7 deelnemers (Niek en Tobias maakten samen een kunstwerk) was Tekenen is Toveren zwaar vertegenwoordigd bij het onderdeel expo.
Niek en Tobias besloten om na hun praatje aan de jury naar huis te gaan. Zij schatten hun kans niet zo groot in dat zij een prijs zouden winnen, maar niks bleek minder waar. Deze twee heren sleepten de derde prijs in de wacht. De woorden van de jury waren: "Dat je zo kunt lachen met kunst, dat wist de jury niet. Wat waren we blij verrast over de bijzondere belevingswereld in dit werk." Onze Rooise winnaars zijn inmiddels ook in het bezit van hun prijs. Met in het vooruitzicht een masterclass bij de Fontys Hogeschool, deelname aan de winnaarsdag, een fotoshoot en een coachingstraject.
Voor het onderdeel Fashion was er ook een Rooise delegatie: Simone Vervoort, Pleun Vissers en Kristel v.d. Meijden. Deze drie jonge talenten volgen al jaren viltcursussen bij AV Look, onder de bezielende leiding van Annie Veldkamp die hen de kneepjes van het vak bijbrengt. De jonge ontwerpers Pleun, Kristel en Simone namen met vijf modellen in prachtige eigengemaakt creaties van vilt deel aan deze competitie onder de naam Vilt Fashion. Zij wisten de jury en het publiek te imponeren. Een show die tot in de puntjes geheel door hen zelf was verzorgd. De lovende woorden van jury waren: "Vilt Fashion toont een zeer diverse collectie gemaakt van natuurlijke materialen. Opvallend is de toepassing van uiteenlopende en gedurfde technieken, zoals het breien met een gevilde draad. De durf en het lef waarmee Vilt Fashion een spannende wereld creëert en een knallende prestatie op de catwalk geeft was voor ons doorslaggevend en daarom gaat de eerste prijs naar Vilt fashion." Onze Rooise Viltfashion mag op 26 september deelnemen aan de landelijk finale van Kunstbende en zal dan schitteren op het podium van de Westergasfabriek in Amsterdam. Hiernaast mogen ook zij deelnemen aan dezelfde bovengenoemde workshops. Om er voor te zorgen dat ook de inwoners van Sint-Oedenrode kunnen genieten van al het moois wat wordt gemaakt door onze eigen jeugd zal het werk van de kunstbende deelnemers van Tekenen is Toveren worden geëxposeerd tijdens het Amazing Colors Festival wat zal plaatsvinden tijdens de Roosie culturele dagen op zaterdag 20 juni. Tijdens dit festival zal ook de modeshow van Viltfashion te zien zijn.

Afbeelding
Afbeelding