Afbeelding

Amazing Colours brengt food, art en music samen

Cultuur

Sint-Oedenrode - De creatieve markt op zaterdag van het Amazing Colours festival 2015 trok niet zoveel bezoekers als Marlou Jansen en Gijs van der Wilt hoopten, maar ze proefden wel degelijk draagvlak. Daarom zijn ze samen met Nienke Meulenbroeks en Daan Driessen al enkele maanden bezig om een nieuwe editie voor te bereiden. Op zondag 12 juni is het zover. Dan komen kunst, creativiteit en muziek samen.

"Sint-Oedenrode heeft zoveel te bieden op die vlakken. Dat moeten we als gemeente koesteren! Daarom vinden wij dat we een podium moeten bieden voor al die kunstenaars en creatievellingen. Ieder jaar willen we ze samenbrengen", steekt Marlou van wal. Gijs vindt het vooral belangrijk dat ze elkaar versterken en dat er in Sint-Oedenrode leven in de brouwerij moet blijven nu Meierijstad er aan komt. "Neem Pop en Co", vertelt de kartrekker van cultureel centrum Mariëndael. "Stuk voor stuk zijn het talentvolle muzikanten die hier iedere week komen repeteren. Dat moeten we in Sint-Oedenrode houden! Daarom willen we op 12 juni ook de muzikanten een kans geven om zich te presenteren aan het publiek." Het festival wordt gehouden op de parkeerplaats tussen Mariëndael en sporthal de Streepen. Het publiek vindt er een uitgebreide markt met allerlei creatieve spullen en kunstzinnige vondsten. Verschillende jonge bandjes en muzikanten gaan zorgen voor de muziek en dus voor de sfeer. "Die combinatie zien we helemaal zitten", glundert Gijs.
Marlou haalt de banden met Rooise restaurants aan. "Ook 'food' krijgt een belangrijke rol in het geheel. Als mensen aan het rondsnuffelen zijn, willen we ze ook wat lekkers aan kunnen bieden. We hebben inmiddels contact met enkele Rooise restaurants. Zij zullen van de partij zijn om hun culinaire hoogstandjes te presenteren. Dat wordt smullen!" Een tegenhanger van de Jaarmarkt? Qua omvang uiteraard niet, maar qua aanbod vinden Marlou en Gijs dat ze minstens zo veel te bieden hebben. "Het is een heel ander aanbod, maar op onze markt heeft ieder kraampje iets verrassends en de meeste standhouders komen ook nog eens uit eigen dorp. Al is dat geen vereiste om deel te mogen nemen. Iedereen is welkom. Dus ben je creatief of kunstzinnig en wil je een plekje op deze markt om jezelf te presenteren? Mail mij dan op marlou.jansen@yahoo.com"
Kijk op Facebook onder de naam Amazing Colours voor meer informatie en houd DeMooiRooiKrant en MooiRooi.nl in de gaten!