Vorig jaar was het een stralende dag
Vorig jaar was het een stralende dag

Rondom Rooi: prof voor één dag

Algemeen

Sint-Oedenrode - Heb je zondag de Ronde van Vlaanderen gekeken? Wat is het toch prachtig om te zien als de wielrenners door de Belgische heuvels flitsen. Ze hebben de weg helemaal voor zichzelf en voelen de ogen van het publiek op zich gericht. Dat gevoel kan ook jij benaderen. Op donderdag 5 mei vindt namelijk de jaarlijkse wielerkoers Rondom Rooi plaats. Het ideale moment om prof te zijn voor één dag, want echte motards begeleiden het peloton over wegen door de regio.

Dit jaar vallen dus niet alleen Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag op één dag. Ook Rondom Rooi heeft een plekje verworven. Het wielerevenement voor de echte wielerliefhebber en geoefende fietser vindt alweer voor de derde keer plaats. Deelnemers beschouwen het ieder jaar als de ultieme koppeling tussen inspanning en gezelligheid. De start en finish zijn namelijk bij De Beleving en daar weten ze wel wat gezelligheid inhoudt. Deelnemers kunnen voor slechts 20 euro extra meedoen aan een overheerlijke barbecue.
Wielrenners kunnen kiezen uit twee mogelijkheden. Of ze rijden alleen de eerste lus van 75 km mee (kosten 20 euro) of ze rijden twee lussen van 75 km achter de motards aan (kosten 30 euro). Het tempo ligt op gemiddeld 30 km/per uur, dus dat is goed te volgen. Daarnaast wordt de horde fietsers begeleid door wedstrijdmotards en zijn er materiaalwagens. De motards zorgen ervoor dat de meute niet hoeft te stoppen voor stoplichten, dat er geen oponthoud is en dat er gekoerst wordt op wegen en niet op fietspaden.
De opbrengst van het evenement gaat ook deze editie weer naar een goed doel. Dat goede doel is dit jaar Kiwanis Kinderhand, een financieel fonds voor Rooise kinderen die vanwege een beroerde financiële thuissituatie dreigen af te haken in de maatschappij. Vorig jaar kon de organisatie ruim 1750 euro overmaken naar Hospice Sint-Oedenrode en dit jaar hoopt het dit bedrag te overtreffen.

Wilt u als 'prof' door de regio koersen? Daarnaast ook nog een gezellige dag beleven met heerlijk eten en drinken en een goed doel steunen? Schrijf je dan in via rondomrooi@debeleving.nl