Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1a4359
Foto: Danny van Schijndel
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Tip 11: Mar wa as het mar bè inne borrel war geblivve?

Papgat - Het is een goed gebruik in Brabant om er 'samen een borrel op te vatten'. We proosten met elkaar op het leven en menig afspraak wordt onder het genot van een borrel beklonken. 

Ook in de Raad van 11 maken velen er een gewoonte van om de carnavalsdagen te starten met een borrel Jägermeister of een Schrobbelaartje. Ons opa zei vroeger altijd al: Op één been kunde nie lope. Hij ging nooit naar huis voordat hij een tweede borreltje had gehad. Het lijkt er op dat het maar goed is dat de Neije het ook niet bij één borreltje heeft gelaten. Als het bij één borrel was gebleven, zou hij waarschijnlijk a.s. zaterdag niet op het podium in De Beurs tevoorschijn komen als de neije prins van Papgat. Moest de prinskeuzecommissie voor een tweede keer bij hem langs om hem ervan te overtuigen dat hij de beste kandidaat is voor dit mooie erebaantje? Of hebben ze jaren geleden hem al eens gevraagd en is de Neije nu bij een tweede borrel wel overstag gegaan? Na meerdere borrels word je immers wat loslippiger en toegeeflijker. Als het bij één borrel was gebleven had hij misschien wel nooit ja gezegd. En daar zou je dan best eens spijt van kunnen krijgen.
Onder het genot van een borrel ontstaan vaak ook de mooiste vriendschappen en afspraken voor het leven. Misschien is bij een tweede borrel de vriendschap wel ontstaan tussen de Neije en zijn adjudant? Of had de Neije nu een tweede borrel nodig om zijn adjudant te overtuigen om zijn rechter hand te worden tijdens zijn regeerperiode? Een sterk koppel heeft ook een sterke achterban nodig. Heeft het een extra borrel gekost om de partners te overtuigen om samen met de Neije en zijn adjudant dit bijzondere avontuur aan te gaan? 
Zaterdag 9 november is het dan zover. De jagers weten eindelijk of ze raak hebben geschoten en of er dit jaar echte mollenstreken zijn geleverd. Er is hen immers steeds voorgehouden dat niets is wat het lijkt. Maar wie er ook tevoorschijn komt, we gaan er zeker 'unnen borrel op vatten'. En ik denk ook wel twee.
Denkt u bij de tweede borrel, nu weet ik het? Inleveren van de naam van de prins en van de adjudant kan nog bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij Geelgors 28.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!