Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Klavertje Vier heeft een nieuwe regisseur

Algemeen Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Klavertje Vier heeft voor het komende seizoen een nieuwe regisseur aangetrokken. Zijn naam is Bas de Bont. Maar wie is deze man? Waar komt hij vandaan? Wat is zijn achtergrond en wat zijn zijn drijfveren en ambities?

Bas is 35 jaar. Hij woont in Boxtel en is getrouwd met Jessica. Zij werkt ook in het theatervak. Bas is sinds vorig jaar afgestudeerd aan de Theater Academie in Tilburg. Zelf heeft Bas als acteur gespeeld in het Land van Ooit. Ook heeft hij in de Efteling straattheater gedaan.
Dit doet hij af en toe nog. Binnenkort gaat hij naar een straatfestival in Letland.
In het dagelijkse leven is Bas Cliniclown. Hierbij speelt hij voor kinderen. Zowel "live" als voor de webcam. Vanuit zijn rol als Cliniclown kan hij contact opbouwen met een kind en het kind kan dan voor even "de Ster" zijn en de moeilijkheden waar het kind in zit voor dat moment naar de achtergrond verplaatsen.
De intentie van Bas als regisseur is om een stuk te maken waar mensen een goed gevoel van krijgen. Zowel voor de bezoeker als voor de spelers. Als de bezoeker het gevoel krijgt dat hij echt een avondje uit is en als de spelers plezier hebben in het geven van een voorstelling en dat hij het optimale uit de spelers kan halen dan is zijn doel behaald. Bas vindt het sociale aspect om mensen middels toneel bij elkaar te brengen erg belangrijk.
Bas regisseert dit jaar het stuk: "Tortelduifjes en Ouwe Kraaien". Deze klucht is geschreven door Marits Keyzer. Het is een laagdrempelig stuk. Waarin op een komische manier allerlei taboes aan de kaak worden gesteld. Daarnaast worden op humoristische wijze de "streken" waar mensen toe in staat zijn uitvergroot. "Tortelduifjes en Ouwe Kraaien" gaat over mevrouw Goedhart, een lieve en schatrijke bejaarde vrouw. Haar kinderen zijn te lui om voor haar te zorgen. Ze besteden het liefst zo min mogelijk tijd aan haar. Daarom hebben ze hun moeder opgezadeld met een onuitstaanbare werkster en een lamstraal van een klusjesman. Deze twee schurken profiteren op schandalige wijze van de oude vrouw. Maar gelukkig krijgt mevrouw Goedhart veel steun van haar schattig buurmeisje en …… van een geheime liefde!!
De data van de voorstellingen zijn: 14 – 15 – 18 – 20 en 21 maart 2020. Voor informatie kijk op onze website: www.klavertjeviernijnsel.nl


Afbeelding