Rhode start bekercompetitie met verlies en winst

Dinsdag begon voor Rhode de bekercompetitie met de uitwedstrijd tegen Geldrop. Twee jaar geleden stond deze wedstrijd ook op het programma, toen was Rhode nog tweedeklasser, speelde het een prima wedstrijd, maar verloor wel met 2-1.

Nu is Rhode natuurlijk ook eersteklasser, de krachtsverschillen zouden kleiner moeten zijn, temeer omdat Geldrop geen gemakkelijk seizoen had. Het is echter wel een gerenommeerde ploeg. Rhode bood goed tegenstand aan Geldrop, maar moest in de slotfase toch het hoofd buigen en verloor wat geflatteerd met 3-0. Rhode had een moeilijke start en kwam na een half uur door een afstandsschot van Wessel van Moorsel op een 1-0 achterstand. Daarna kwam Rhode beter in de wedstrijd knokte zich goed terug, maar wist niet te scoren. Geldrop hat in de slotfase nog wel tweemaal goed uitgespeelde counters. In de 87e minuut was het opnieuw door Wessel van Moorsel en in de 90e minuut nog eentje door Gideon Pieschel.
Zaterdag stond de wedstrijd tegen Braakhuizen op het programma. Rhode startte voortvarend. Na een hoekschop werd de bal weggewerkt en door Bas van Kuringen van buiten de zestien laag en hard ingeschoten: 1-0. Lang kon Rhode niet genieten van de voorsprong. Dezelfde hoofdrolspeler maakte een foutje, waardoor de Braakhuizen spits oog in oog kwam met doelman Paul van Heesch: 1-1.
Onder de nieuwe ledverlichting wist Rhode na de pauze het lichte overwicht in een doelpunt uit te drukken. Een – dubbele - steekpass van Geert Oerlemans, op middenlijnhoogte, zette Kyron Brus één op één voor de doelman: 2-1. Braakhuizen was nog dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging na een hard schot (voor een leeg doel) via de onderkant van de lat weer het veld in.

Komende zondag wordt de derde en laatste wedstrijd van de eerste ronde van de bekercompetitie gespeeld. Rhode ontvangt BSV Limburgia dat na twee rondes op basis van het doelsaldo lijstaanvoerder is. Het speelde gelijk tegen Geldrop en won met maar liefst 5-0 van Braakhuizen.