Afbeelding

Pech achtervolgt Rooise renners

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het zit niet mee de laatste tijd voor de Rooise renners. In Valkenswaard stonden alledrie de Rooise renners aan de start voor de zware omloop van Valkenswaard. Een klassieker over grintpaden en kasseien. Bij de junioren reden zowel Sep Schuurman als Youri van Esch een goede wedstrijd. Eerst sloeg het noodlot toe voor Youri halverwege koers.

Hij zat met Sep in de eerste groep toen hij lek reed en wat was er aan de hand? De reservewielen waren op! 'Helaas jongen' kreeg hij te horen. Er was in deze koers meer dan vijftig keer lek gereden en dat betekende meteen einde wedstrijd voor Youri. Sep reed knap in de eerste groep verder tot dat ze op de scanner hoorden dat er een valpartij was. Jawel, opnieuw was Sep het slachtoffer. Wat een ongelofelijke pech voor Sep dit seizoen. Bij de beloften hetzelfde verhaal. Ook veel lekke banden en ook nu weer een Rooise renner het slachtoffer. Jarno van Esch reed lek en kreeg er nog extra pech bij, omdat zijn achterwiel er niet goed werd ingezet. Ook hier helaas einde wedstrijd, terwijl Jarno ook een sterke wedstrijd reed voorin de koers.
Sep deed na zijn valpartij toch mee aan de enorme zware klassiekers GP Gilbert met finish op la Redoute, maar helaas kon Sep deze wedstrijden niet tot een goed einde brengen. Youri reed een klassieker in Veendam en reed een knappe wedstrijd en eindigde uiteindelijk in het peloton als 53e. Datzelfde weekend reed Jarno de klimwedstrijd in Zutendaal. Ook ditmaal sloeg het noodlot toe, weer een lekke band. Jarno die zesde stond in het tussenklassement van de reeks klimwedstrijden werd uiteindelijk toch nog zevende in het eindklassement. Een mooie prestatie.
Afgelopen weekend startte Jarno met WV Schijndel voor de clubcompetitie in Biddinghuizen voor een ploegentijdrit over 44km. Ook hier weer pech, omdat een seingever niet goed stond op te letten werd de ploeg verkeerd gestuurd. De ploeg reed met een gemiddelde van 48.282 km/u hierdoor slechts naar een 25e plaats. Zondag stonden Sep en Youri in het Belgische Tessenderlo aan de start voor een wedstrijd over 80km. Achter de vijf koplopers wist Sep te sprinten naar een zesde en Youri naar een tiende plaats.