Kleine nederlaag voor Ollandia

Olland - Ollandia heeft een nipte thuisnederlaag geleden tegen vierdeklasser ELI uit Lieshout.

Het eerste half uur was daar niets van te zien, want Ollandia was de bovenliggende partij met diverse mooie kansen. Het spel zag er bij vlagen goed uit waarbij ze er voetballend prima uitkwamen. Dit leidde dan ook terecht naar de 1-0 voorsprong. Een mooie aanval over rechts waarbij Stefan Erven de bal teruglegde op broer Robert. Hij schoot goed in, maar de bal kwam toch via de keeper terug het veld in. Gelukkig stond Steven van Dijke op de goede plaats en hij knalde de bal tegen de touwen. Binnen 10 minuten had het 2-0 moeten staan, want Ollandia kreeg een penalty toegewezen. Normaal gesproken een zekerheidje voor Steven van Dijke, maar deze keer niet. De attente keeper wist de bal onder uit de hoek te plukken. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. Eli kwam steeds meer in balbezit en werd dreigender. Ollandia moest verder terug en kwam veel minder aan aanvallen toe. Doordat het van Ollandia kant ook nog wat slordiger werd, was het niet verrassend dat Eli wist te scoren en ze met 1-1 gingen rusten.
Na rust hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier voor de rust. Eli kwam dan ook verdiend op een 1-2 voorsprong na fout uitverdedigen van de laatste man. De spits van Eli rondde bekwaam af. Ook hierna bleef Eli de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Na 20 minuten in de tweede helft zagen de supporters Ollandia weer langzaam beter in de wedstrijd komen. Er werd weer wat meer druk naar voren gezet en ze kwamen weer geregeld dreigend voor het doel. Ze kwamen dan ook terecht op gelijke hoogte, maar de scheidsrechter keurde het zuivere doelpunt toch nog af nadat hij de assistent scheidsrechter van Eli had geraadpleegd. Hierna kreeg de thuisploeg nog een paar mooie kansjes maar werd er niet meer gescoord.