Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 5fd0be
Kunst en Cultuur

Kleuterproject 'Overgisteren' van start

Sint-Oedenrode - Dinsdagochtend hebben kleuters van verschillende basisscholen deelgenomen aan het educatieproject 'Overgisteren'. Een aantal vrijwilligers leerden de kinderen spelenderwijs kennis maken met het museum van Brabantse Mutsen en Poffers in het Sint Paulusgasthuis.

'Overgisteren' staat voor alles wat er voor gisteren is gebeurd, vroeger dus. Overgisteren is een project van Erfgoed Brabant en is bestemd voor de kleuters van groep 1 en 2. Het project wordt georganiseerd door Curioso in samenwerking met het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers. Ieder jaar worden er 3-4 scholen voor het project uitgenodigd zodat iedere school om de 2 jaar aan de beurt komt, en alle kinderen dus uiteindelijk aan het project hebben deelgenomen.

Voordat de kleuters het museum bezoeken hebben zij op school al het een en ander aan het project gedaan. De leerkracht vindt namelijk een koffer en neemt deze mee naar school. In de klas wordt de koffer open gemaakt en bekijken de kinderen de voorwerpen die erin zitten, zoals een zakje muntjes, een vergrootglas, klompjes, een duimstok, een tol en nog meer bekende en onbekende voorwerpen. Ook vinden ze een folder van het museum in het Sint Paulusgasthuis, waar zij dus uit op kunnen maken dat de koffer bij een museummedewerker terecht hoort. De kinderen schrijven samen met hun leerkracht een brief aan het museum, waarna zij worden uitgenodigd om de koffer terug te komen brengen. "We vinden het erg leuk om de kinderen op deze manier kennis te laten maken met musea, het is voor hun een echte ontdekkingstocht", licht vrijwilligster Ria van Laarhoven toe.

Wanneer de kinderen in het museum arriveren, mogen zij de museummedewerker meehelpen om allerlei klusjes te doen die door het verlies van de koffer zijn blijven liggen. Zo gaan ze hun eigen papieren poffer versieren, op klompen dansen, naar de kruidentuin en nog veel meer. De kinderen werken enthousiast mee aan de verschillende klusjes. "Maar de teken- en knutselwerkjes zijn toch wel het allerleukste!" lichten Mees en Louise toe.


reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>