Afbeelding

Groot succes en veel sympathie voor boekverkoop

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na één week zijn al 72 van de 100 boeken van 'Mooie Mensen in Mooi Rooi' gekocht. Hierin staan de portretinterviews van de hand van freelance journalist/schrijver Jan H.F. van der Heyden, die in 2015 in DeMooiRooiKrant zijn gepubliceerd. De opbrengsten van het boek, dat voor € 19,95 bij vijf verkooppunten in Sint-Oedenrode is te verkrijgen, schenken de schrijver en zijn echtgenote aan twee goede doelen in Rooi, t.w. Hospice Dommelrode en de Rooise Taalwerkplaats.

Het boek bevat 50 aangrijpende en inspirerende 'levensverhalen' van Rooienaren. Het telt 150 pagina's en de cover is in kleur. Daarop staan de portretten van alle geïnterviewde Rooienaren. Er bestaat alom grote waardering voor het initiatief van Wenny van der Heyden-Vonken om de portretten te bundelen. Zij vindt dat de levensverhalen uit historisch oogpunt bewaard moeten blijven 'omdat ze representatief zijn voor een bepaald tijdsbeeld en heel representatief voor de mensen in een dorpsgemeenschap zoals Rooi.'
Ook de schenking van de totale verkoopopbrengsten van het boek aan de twee Rooise goede doelen ondervindt veel sympathie, zo blijkt uit tientallen reacties. Een van de geïnterviewden laat weten: 'Wat een mooi initiatief om al deze portretten te bundelen in een mooi boek. Ik voel me vereerd dat ik daar deel van mag uitmaken. Dat daarmee nog een aantal Rooise doelen gesteund worden, vind ik geweldig.' Een ander schrijft: 'Het feit dat het boek ook nog twee goede doelen steunt, betekent voor mij een extra toegevoegde waarde.' Een van de kopers noemt het 'een echt collectorsitem.' Iemand reageert met: 'Ga er binnenkort met veel plezier in lezen. Succes met deze loffelijke actie.'  En weer een ander: 'Wat een leuk idee. De goede doelen zijn perfect gekozen.' En een andere koper van het boek zegt het hospice een warm hart toe te dragen 'en waardeer jullie steun hiervoor.'
Het boek is inmiddels ook in handen van de nieuwe bisschop van het bisdom Den Bosch, monseigneur Gerard de Korte. Tijdens zijn bezoek aan Sint-Oedenrode, vorige week dinsdag, bood Nijnselnaar Lambert Verhoeven, het boek als zijn cadeau aan. Verhoeven is één van de geportretteerden in de bundel, evenals pastoor-deken Vincent Blom.  Ook mensen van buiten Sint-Oedenrode hebben belangstelling voor het boek getoond.
Er zijn 100 exemplaren gedrukt van het boek 'Mooie Mensen in Mooi Rooi'. De laatste exemplaren zijn te koop bij het kantoor van DeMooiRooiKrant, boekhandel 't Paperas, VVV-kantoor, Muller Mode en Gerits Man en Mode.