Afbeelding

Uitkijken naar een mooi beachvolleybaltoernooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Binnenkort wordt weer het jaarlijkse Beachvolleybal toernooi gehouden bij Sporthal de Streepen. Reden voor DeMooiRooiKrant om eens in gesprek te gaan met één van de organisatoren. Rudi van Boxtel vertelt over het toernooi.

Waar & Wanneer vind het toernooi plaats?
"Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli ligt het strand voor Sporthal de Streepen. Vrijdagavond trapt de jeugd van de vereniging af met een toernooi, om ook hun te laten proeven van beachvolleybal. Zaterdag en zondag is er dan op beide dagen het beachvolleybaltoernooi waar het vooral om draait. Dit is gericht op iedereen (16+), vooral Rooienaren, die enthousiast is over (beach)volleybal, of gewoon een leuke gezellige middag wil hebben. Sportiviteit en gezelligheid gaan eigenlijk voor niveau. Een deel zullen ervaren volleyballers zijn, maar een groot deel van de deelnemers zijn dit niet. Natuurlijk worden teams ingedeeld naar niveau zodat iedereen leuke, competitieve wedstrijden kan spelen."

Het toernooi groeit en groeit…Hoe komt dat denk je?
"Dit is de derde editie van het toernooi. Twee jaar geleden hadden we ruimte voor vierentwintig teams en twee velden. Vanwege de populariteit hadden we vorig jaar besloten om naar dertig teams op drie velden te gaan. Nog steeds uitverkocht. Vorig jaar hadden we als nieuw element in het weekend het toernooi voor de jeugd van de vereniging, dit gaan we dit jaar weer doen. Dit jaar hebben we de stap van 1 naar 2 dagen gemaakt. Teams kunnen voor één van de twee dagen inschrijven of voor het hele weekend. Grofweg een derde van de inschrijvingen zijn voor het hele weekend, dat is natuurlijk prachtig voor ons om te zien dat er zo'n animo is. Het gaat sowieso al vrij hard met de inschrijvingen, we zitten nu al rond halverwege onze limiet. Daarnaast gaan we dit jaar op zondag ook twee tegen twee spelen voor het eerst. Dit is dus het "echte" beachvolleybal zoals je het ook op TV ziet bij WK's en Olympische Spelen. Twee tegen twee is weer echt een ander spelletje, en nu we dit voor het eerst doen willen we het juist met meer ervaren volleyballers (ook van buiten Rooi) gaan doen."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant.