Afbeelding

Het leven als jonge boer in Rooi

Landbouw / Visserij

Sint-Oedenrode - Eigenlijk hoeft hij niet zo nodig in de krant, Martijn van den Boom (28). Maar DeMooiRooiKrant vindt dat er vooral óver boeren wordt geschreven en de boeren best vaker zélf aan het woord mogen komen. Elk beetje extra kennis en begrip van burgers over wat het betekent om boer te zijn in Nederland is mooi meegenomen. Op ons verzoek wil hij daarom toch zijn verhaal doen.

Martijn werkt samen met zijn ouders op hun melkveehouderij aan het Sterrebos. "Als ik mijn ouders mag geloven, kon je vroeger met alleen hard werken een boerenbedrijf opzetten. Dat zullen mijn voorouders ook wel zo gedaan hebben. Maar vandaag de dag is dat natuurlijk ondenkbaar. Er verandert tegenwoordig zo veel in zo'n hoog tempo, ook voor agrariërs."

Buitenland …
Martijn volgde eerst VMBO. "Ik heb even rondgekeken welke richtingen er waren, maar wist al snel dat ik in het boerenbedrijf verder wilde. Bij het MBO koos ik dan ook voor Helicon, en volgde daarna de HAS. Hoewel ik al vanaf mijn veertiende jaar geregeld thuis aan de gang was, heb ik na mijn opleiding ook elders ervaring opgedaan, met name in Duitsland en Roemenië.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week