Wenny van der Heijden met het boek 'Mooie Mensen in Mooi Rooi
Wenny van der Heijden met het boek 'Mooie Mensen in Mooi Rooi"

Mooie Mensen in Mooi Rooi voor Rooise goede doelen

Cultuur

Sint-Oedenrode - Wie kent ze niet de wekelijkse portretinterviews van Jan H. F. van der Heijden in DeMooiRooiKrant. Boeiende verhalen over Rooienaren die op een of andere manier opvallen. Ze hebben een bijzondere baan of hobbie, het zijn gewoon alledaagse mensen, die geen alledaagse dingen doen. Deze verhalen zijn nu gebundeld in het boek 'Mooie Mensen in Mooi Rooi', dat zondagmiddag tijdens 'Het Taalweekend' werd gepresenteerd.

"De verhalen van Jan worden gelezen en hoe bizar het ook klinkt, binnen een week liggen de meeste kranten bij het oud-papier. Dat is het lot van de meeste kranten en dat geldt helaas ook voor DeMooiRooiKrant", vertelt Wenny van der Heijden. "Om de authentieke verhalen van haar man Jan te redden voor het oud papier besloot zij om de verhalen te bundelen en als boek uit te brengen. Iets dat makkelijker was gezegd dan gedaan, want uitgevers die zomaar een boek uit willen brengen, die waren niet te vinden.

"Maar", zo vervolgt Wenny, "als je op internet zoekt kom je er al snel achter dat uitgevers eigenlijk 'niets' doen. De schrijver, die schrijft. De drukker drukt het boek en de boekhandel, die verkoopt het. Dus ik heb zelf de drukker maar benaderd en verschillende Rooise winkeliers bereid gevonden het boek voor ons te verkopen".

Goede doelen
Wenny en Jan wilden met de opbrengsten van het boek graag twee Rooise goede doelen steunen. Daarom hebben zij de drukkosten van het boek voor eigen rekening genomen. De opbrengsten van het boek komen dan ook volledig ten goede aan Hospice Dommelrode en de Rooise Taalwerkplaats. Het boek 'Mooie Mensen in Mooi Rooi' is te koop bij DeMooiRooiKrant, Boekhandel 't Paperas, Gerits Mannenmode, Mullermode en het VVV kantoor. De kosten voor een boek bedragen 19,95 euro en de opbrengst komt zoals gezegd ten goede aan twee Rooise goede doelen.