Afbeelding

Sicilië nieuwe bestemming van 't Roois Theater

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zes dagen regeert de mooie, naïeve Camilla komende september over haar Tagliata-clan. Ze weet niet beter dan dat haar familie handelt in echte Siciliaanse salsa di pomodoro en het enige doel in haar leven als capo lijkt te zijn om het recept van die tomatensaus te verbeteren. Dat lukt haar uiteindelijk ook, op een in de familietraditie passende wijze. En u kunt daar uit de eerste hand getuige van zijn.

't Roois Theater neemt u op 16, 17, 18, 23, 24 en 25 september mee naar Ventimiglia di Sicilia. Ze duiken in het leven van de twee families die daar de dienst uitmaken. De Tagliata''s (spreek uit Taljaata's) zitten in de wapenhandel, de di Rossi's beheersen het gokwezen. Kortom, de wereld van de Cosa Nostra, de leggi d'onori (wet van de eer) en de omertá. Dit spectaculaire stuk wordt gespeeld ter ere van het 60-jarige jubileum van de club, op een voorlopig geheim te houden plaats in de open lucht. De oorspronkelijke tekst van Winfried van Buren en Mark van de Veerdonk, is voor 't Roois Theater bewerkt door laatstgenoemde en Emile Kalmann. Harrie van den Brand tekent weer voor de regie.

De 'capi' (familie-hoofden) van Ventimiglia di Sicilia hebben allebei teleurstellende opvolgers. De twee zonen van don Tagliata willen nergens voor deugen. Ze doen wel stoer, maar in de grond genomen zijn ze zeer laf. Don di Rossi heeft alleen een pleegzoon en dat is een watje, die bovendien altijd verliefd is geweest op Camilla, de dochter van aartsvijand Tagliata. Een vleugje Godfather, een vleugje Romeo en Julia, wat Italiaanse meezingers en ziedaar: een jubileumvoorstelling. En of ze nu in Sherwood Forest zitten of op Sicilië, de acteurs van 't Roois Theater gaan voor een spetterende voorstelling.