Jan van Boerdonk en Gerard van Kessel (r) aan het werk.
Jan van Boerdonk en Gerard van Kessel (r) aan het werk.

Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Ook deze keer hebben we weer enkele interessante vacatures.

Vrijwilligers voor boodschappenbus in Sint-Oedenrode
Welzijn De Meierij en Brabantzorg Odendael gaan in Sint-Oedenrode starten met een boodschappenbus. De boodschappenbus is een dienst voor mensen die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen en/of meer sociale contacten zouden willen. De boodschappenbus haalt de mensen thuis op en brengt ze ook weer thuis.

Vrijwilligerscoördinator boodschappenbus
We zijn op zoek naar twee vrijwilligers die de begeleidende vrijwilligers coördineren, vragen beantwoorden als er onduidelijkheden zijn, communiceren met de receptie van Brabantzorg. (vacaturenummer 15938)

Begeleiders boodschappenbus
De begeleiders begeleiden de groep deelnemers, helpen bij in- en uitstappen, duwen eventueel een rolstoel en creëren een veilige sfeer en gezelligheid. (vacaturenummer 15939)

Voorlezen
Moeder in Schijndel zoekt iemand die haar twee kinderen (6 en 9 jaar) wil helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse woordenschat door bijvoorbeeld voor te lezen. (vacaturenummer 16095)

Verzorgen nachtlunch
Amnesty International organiseert in de nacht van 4 op 5 mei een sponsorwandeltocht onder de naam 'nacht van de vrijheid'. Er wordt gewandeld van Vught naar Eindhoven. Voor de tussenstop in Schijndel zoekt de organisatie vrijwilligers die overdag inkopen willen doen en tussen 23.30 en 24.00 uur voor vermoedelijk 40 wandelaars een 'nachtlunch' willen verzorgen. (vacaturenummer 16096)

Jeu de boulesvereniging zoekt penningmeester
Pétanquevereniging 'Wij liggen' in Schijndel zoekt met spoed een penningmeester. Jeu de boules (pétanque) is een razend populaire sport. 'Wij liggen' bestaat al meer dan 30 jaar en beschikt over binnen- en buitenbanen. (vacaturenummer 16160)

Aanmelding en informatie: 073 – 5441419, vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl