Boskant geeft Ollandia voetballes

Olland - Ollandia ontving afgelopen zondag het vaandelteam van Boskant. Op het affiche beloofde het spannende derby te worden met een herfstzonnetje op de achtergrond. Ollandia kan de punten goed gebruiken om uit de degradatiezone te komen, terwijl Boskant 1 de punten ook kan gebruiken om de afgelopen weken goed te maken.

In de eerste helft was de eerste aanval voor Boskant. Geert van Gils zag zijn schot rakelings over het doel vliegen en Ollandia haalde opgelucht adem. Gelukkig stond de Ollandse verdediging vervolgens in de juiste positie om enkele kansen van de gasten te weren. In de 25e min wist Jan Wouters feilloos de ruimte te vinden in de Boskantse achterhoede waarna hij richting doel soleerde en de 1-0 koelbloedig binnentikte. Beide teams creëerden kansen. Vlak voor rust wist Roy v.d. Linden dankbaar gebruik te maken van een voorzet en zijn kopbal vloog genadeloos in het Ollandse doel. Ollandia was vervolgens niet bij machte om het tij te keren en enkele minuten later nam Boskant de leiding in de wedstrijd. Rens v.d. Wijdeven wist het doel te vinden en zo de 1-2 op zijn naam te schrijven.

In de tweede helft was Boskant de dominante ploeg en kwam Ollandia steeds meer onder druk te staan. De thuisploeg ontsnapte enkele malen aan een tegengoal dankzij oplettend werk van keeper Tom Wouters of verdedigers Ruud van Driel en Jos Leenderts. Bij een counter van Robert Erven kwam de Boskantse keeper Tom v.d. Heijden fel in. De bal kon hiervoor op de bekende stip gelegd worden. Dit gebeurde helaas niet voor Ollandia en dus ging de wedstrijd verder. In de 83e minuut beoordeelde de scheidsrechter het duidelijk buitenspel staan van Maikel Merks volledig verkeerd, waarna Maikel de bal mee kon geven aan een goed meegelopen Roy v.d. Linden. Deze laatste aarzelde geen seconde en de 1-3 voelde voor Ollandia als een cadeautje aan Boskant. De nachtmerrie voor Ollandia werd compleet, doordat Rens v.d. Wijdeven in de slotfase nogmaals moeiteloos wist te scoren. De eindstand werd vastgesteld op 1-4 en de overwinning was terecht voor Boskant.