d'n einder
d'n einder

Zomerkleding van d'n einder naar Griekenland

Algemeen

Sint-Oedenrode - "Wàt kunnen we doen?" vroeg menigeen zich al een tijdje af, vooral toen we door de foto van het verdronken jongetje tot het besef kwamen dat het allemaal geen ver-van-m'n-bed-show was, dat vluchtelingenprobleem.

In die tijd moest net de zomercollectie van d'n einder uit de rekken om plaats te maken voor de winterkleding.  Winkelbeheerder Lisa stemde onmiddellijk toe: die zomerkleding  mocht naar  vluchtelingenhulp.   Ze was er meteen voor in, vroeg  voortvarend  toestemming aan het bestuur om voor het transport de bus van d'n einder te gebruiken en Jan Fransen wilde wel een middag extra rijden. Wat een geweldige samenwerking!

Het Rode Kruis kon geen zomerkleding gebruiken, maar na enig surfen was daar de site van de Hulpkaravaan naar Griekenland. Het vluchtelingenprobleem is te groot voor dat failliete land, met het  gevolg dat er duizenden vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden op straat leven. De mensen van de Hulpkaravaan waren blij met alle kleding, behalve korte broeken en korte rokken, omdat het in Griekenland weliswaar niet heel koud wordt, maar de winter ook daar in aantocht is. Op maandag 21 september ging de winkelploeg van d'n einder  enthousiast en hard aan het werk. Resultaat: 20 zakken gesorteerde kleding, die  met de hulp van een aantal sterke medevrijwilligers  voor een dagje in het atelier werden opgeslagen. Op dinsdag 22 september leverde onze chauffeur Jan de zakken af bij het steunpunt in Eindhoven.

De Hulpkaravaan naar Griekenland heeft steunpunten door heel Nederland waar kleding en houdbaar voedsel wordt ingeleverd en  opgeslagen. Op  17 oktober gaat de Hulpkaravaan vanuit het noorden en het midden van ons land met bussen en particuliere auto's op weg naar Griekenland, en op 24 oktober vertrekken ze vanuit het zuiden van Nederland. Een goed gevoel dat d'n einder iets heeft bijgedragen aan dat bijna onoverzienbare vluchtelingenprobleem…