Het was prachtig weer tijdens de springwedstrijden.
Het was prachtig weer tijdens de springwedstrijden.

Geslaagd springweekend bij de Rooise Ruiters

Sport

Sint-Oedenrode - De springwedstrijd bij de Rooise Ruiters en Ponyruiters is wederom geslaagd. Vier dagen lang werd er gestreden door ruiters en amazones uit de verre omtrek. Ook de Rooise ruiters reden het springparcours in en wisten diverse prijzen in Rooi te houden.

Op donderdagochtend begon het evenement met de klasse M. In deze rubriek wisten Julia Geers en haar paard Darwin foutloos te blijven wat werd beloond met een achtste prijs. Op vrijdagochtend werd de klasse B verreden. Anne Jansen en Anne van Liempd wisten beiden twee mooie foutloze rondes te rijden. Anne Jansen en Madiba kregen de hoogste stijlbeoordeling van de jury en mochten zich op de eerste plaats opstellen gevolgd op de tweede plek door Anne van Liempd en Fabine.

Op zaterdag werd de klasse B verreden voor de selectie. In deze rubriek wist Isabel Geers met haar paard Alexander twee foutloze rondes te rijden en een vierde prijs te winnen. Later die dag reed Yasmin Demper met Thatcher het L parcours binnen, zij wisten foutloos te blijven en ook nog eens een snelle tijd neer te zetten. Dit was goed voor een derde prijs. Peter van Gaal en zijn paard Elstar hadden helaas een balkje in de barrage in de klasse M maar dit was nog goed voor een elfde prijs.

Op zondag was het de beurt aan de ponyruiters. Joris Bekkers en zijn pony Miss Ghibly deden mee in de klasse CDE-M. Miss Ghibly was de kleinste en waarschijnlijk ook de oudste pony in deze rubriek maar sprong als de beste. Joris en Miss Ghibly wisten de M rubriek te winnen. Als extra prijs kreeg Joris Bekkers een mooie Tablet aangeboden door Suzuki Markgraaf die deze beschikbaar had gesteld voor alle eerste plaatsen. Ook Nienke Theuns en haar pony Roxy namen deel aan de selectie springen in St. Oedenrode. Zij behaalden een mooie tweede prijs in de klasse CB. Nienke Theuns en Roxy wisten niet alleen in de springring te schitteren maar ook in de dressuurring. In Eersel werd een selectie dressuur georganiseerd welke deze combinatie wist te winnen. In de klasse CL-1 behaalden zij 190 punten. Lieke van den Eertwegh en haar pony Inra namen deel aan de dressuurwedstrijd in Lieshout. Zij wisten in de klasse D-B twee nette proeven te rijden wat werd beloond met twee keer een tweede prijs. Laura Petersen en haar paard Divident hebben nog maar net de overstap gemaakt naar de klasse Z2 dressuur maar lieten op de wedstrijd in Liempde zien dat ze hier helemaal klaar voor zijn. Ze wisten hier een eerste en tweede prijs te winnen.