Archief
Archief

Springwedstrijd bij de Rooise Ruiters

Sport

Sint-Oedenrode - Van Hemelvaartsdag tot en met zondag houdende Rooise Ruiters en Ponyruiters een springwedstrijd op het buitenterrein van manege De Pijnhorst. Donderdag, vrijdag en zaterdag is het de beurt aan de paarden en op zondag is het aan de ponyruiters.

Ook afgelopen weekend is er volop deelgenomen aan wedstrijden. Dianne Merks en Isabel Geers reisden met hun paarden af naar de springwedstrijd in Eindhoven. Isabel Geers en haar paard Alexander reden een mooie foutloze ronde in de klasse B welke werd beloond met 72 stijlpunten en een achtste prijs. Later die dag waren Dianne Merks en Eva aan de beurt in de klasse L. Zij wisten foutloos te blijven en een zeer snelle tijd neer te zetten. Uiteindelijk wist niemand sneller te rijden wat betekende dat Dianne en Eva zich mochten opstellen voor een verdiende eerste prijs.

John Josephs nam deel aan de springwedstrijd in Oss en met succes. In de klasse L reed hij twee foutloze rondes met Emi HDH. Ook hij was sneller dan de rest en wist deze L rubriek te winnen. John Josephs had de smaak te pakken en wist met Elizabeth HDH en Escape HDH in dezelfde rubriek een vierde en vijfde prijs te behalen.

In Maarheeze werd een selectiewedstrijd dressuur verreden. Bente Voorn en Copyright wisten ook dit weekend weer een prijs binnen te slepen. Ze wisten een nette proef te rijden in de klasse B en behaalden de tweede plaats. Willeke van der Velden en haar Enjoy reden het Z1 binnen en wisten na een mooie proef een derde prijs te behalen. Een dag eerder nam Lieke van de Eertwegh met haar pony Inra deel aan de dressuurselectie in Maarheeze. Deze combinatie wist maar liefst 219 punten te behalen in de klasse D-B wat beloond werd met een mooie eerste prijs.