Rhode verliest topper tegen Margriet, 2-3

Rhode – Margriet werd een aantrekkelijke en spannende wedstrijd die uiteindelijk door Margriet werd gewonnen.
Rhode ging prima van start, goed voetbal en veel inzet. De eerste goede kans was dan ook voor Rhode, maar een fraaie aanval over rechts ging voorlangs.

Mook Margriet had in de beginfase een goede kans en raakte de paal. In de 18e minuut kwam Rhode verdiend op voorsprong. Bas van Kuringen nam van zo’n 25 meter een vrije trap die over leek te gaan, maar ineens boven in de kruising viel, de keeper raakte de bal nog wel, maar via de lat verdween hij toch in het doel, 1-0. Er kwamen toen nog verschillende voor Rhode. Een fraaie 1-2 combinatie en een actie vanaf de vleugel leverde echter niets op. In de 32e minuut kopte Michel Daniëls uit een vrije trap rakelings langs. In de 41e minuut sloeg Margriet wel toe. Achterin werd de bal veroverd en via een counter schoof Joey Schuurmans de bal in de hoek, 1-1.
Na rust kon Rhode het hoge tempo niet meer volhouden, Margiet kwam beter in de wedstrijd en was uit corners een paar keer gevaarlijk. Ook Rhode had een aantal kansen, maar die leverden niets op. In de 76e minuut gebeurde er een keer heel veel. Margiet scoorde uit een vrije trap van wel 30 meter, de bal ging door de muur, 1-2. Nog in dezelfde minuut was het al weer gelijk, vanaf de aftrap werd Michel gezocht die de bal met een fraai boogje op de keeper speelde, 2-2. Maar ook Rhode mocht niet lang van de vreugde genieten. Binnen de minuut sloeg Margiet al weer toe, 2-3. Rhode deed er toen nog alles aan om weer op gelijke hoogte te komen en er kwamen ook nog wel een paar goede kansen, maar het ontbrak aan de juiste afwerking. Margiet pakte de winst en kroonde zich daarmee tot herfstkampioen.
Voor de meeste elftallen begint nu de winterstop. Voor a.s. zondag is er nog voor een aantal teams een inhaalprogramma, dan begint de winterstop. De competitie wordt hervat op 9 februari, op 2 februari is er een inhaalprogramma. Voor meer informatie zie www.rhode.nl .