Werkgroep Martinushuis roept Rooienaren op voor protestmars

Roois nieuws
Om de gemeenteraad te laten zien dat veel mensen tegen het voorstel zijn van het college om het Martinushuis te verkopen, roept de werkgroep zoveel mogelijk Rooienaren op om op 15 november aanwezig te zijn tijdens de voorbereidingscommissievergadering in de raadzaal. Tijdens die vergadering staat het accommodatiebeleid op de agenda.

De werkgroep Martinushuis heeft de afgelopen maanden diverse invullingen gepresenteerd voor het behoud van het Martinushuis. Zij zijn ervan overtuigd dat een rendabele invulling haalbaar is. Voor hen is het dan ook jammer dat ze het college hiervan niet heeft kunnen overtuigen. Volgens de werkgroep geven berichten in de media de indruk dat het al beslist is, maar daar denken deze Rooienaren anders over. Het woord is nu aan de gemeenteraadsleden, zij beslissen donderdag 15 november of het voorstel tot verkoop door kan naar de raadsvergadering, waar het definitieve besluit wordt genomen. Afgelopen weken zijn leden van de werkgroep bij de politieke partijen langsgegaan om hen te overtuigen van het belang om het Martinushuis met zijn openbare functie te behouden.

Werkgroep Martinushuis roept sympathisanten op om op 15 november om 19.30 uur te verzamelen bij het Martinushuis. Samen lopen ze dan naar het gemeentehuis, waar de vergadering om 20.00 uur begint.