Afbeelding

Lions Club zet zich in voor de voedselbank

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag waren de leden van de Lions Club Sint-Oedenrode hard aan het werk om een bijdrage te leveren aan de voedselbank. Ze probeerden zoveel mogelijk artikelen te verzamelen om zo te zorgen dat ook de mensen die helaas noodgedwongen naar de voedselbank moeten een betere Kerst te geven. 

''Als organisatie hebben wij meerdere acties per jaar'', vertelt Theo Maas, één van de leden. ''Ongeveer de helft daarvan zijn lokale acties en de andere helft zijn acties voor Derde Wereldlanden. Al onze acties hebben wel een connectie met Sint-Oedenrode.'' Deze week staan zo'n vijftien vrijwilligers bij de Aldi en de Em-Té, waar zij volgende week de actie voortzetten bij de Albert Heijn en de Jumbo. Klanten hebben niet alleen de mogelijkheid om artikelen te doneren, maar ook contant geld is natuurlijk welkom. 

''Vorig jaar hebben we zo'n zesduizend artikelen ingezameld'', vervolgt Theo. ''Omroep Brabant heeft ook elk jaar zo'n actie als deze, en zij haalden vorig jaar in totaal ongeveer zestigduizend artikelen binnen voor de voedselbank. Sint-Oedenrode is dus erg vrijgevig en dat is mooi om te zien.'' Dat de Rooienaren zich graag inzetten voor dit initiatief bleek als snel te kloppen. Klanten kwamen niet met één artikel, maar soms wel met hele tassen vol. Ook bij de Aldi liep de actie goed. Daar waren na een half uur al zo'n vier kratten compleet gevuld. 

Ook Burgemeester Peter Maas was volop in de weer voor deze actie. ''Als mensen buiten de actie producten willen doneren kan dat ook'', vertelt hij. ''Elke donderdag vanaf 16:00 uur kun je je spullen komen doneren aan de Eerschotseweg 90A.'' Dit jaar is het ook mogelijk uw Douwe Egberts-punten in te leveren. De voedselbank kan deze punten namelijk gebruiken om ze weer om te zetten in koffie. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding