MiK Kerstconcert in Knoptoren Sint-Oedenrode

Roois nieuws Kunst en Cultuur
De MIK Recorder Players onder leiding van Eleanor de Groot (MiK docente blokfluit) geven een mooi kerstconcert samen met het Meierijs Vocaal Ensemble onder leiding van Leo Spoor op zondagavond 11 december.

Daphne van Zundert, 11 jaar, lid van de MIK recorder Band speelt als intermezzo een partita van Telemann. Op het programma staat muziek van Bach de Kerstkantate BWV 142 “Uns ist ein Kind geboren”, en een tenoraria uit het Weihnachts oratorium gezongen door Pieter Scheelbeek, een dubbelkorigwerk van A. Gabriëli, koormuziek van Sweelinck, en een blokfluitkwartet van Telemann.

Het is bijzonder dat een Bachkantate nu eens begeleid wordt door een blokfluitkwartet (in plaats van strijkers), begeleid op klavecimbel en orgel (Axel Wenstedt), cello (AngelaHeetvelt) en contrabas (Jan Kamphuis). Als solisten treden op: de tenor Guido de Bekker, bas Klaas Doornbos. Twee leden van de MIK-Recorder Players: Edda Hoving en Marja Appünn naast het blokfluit spelen gaan zij ook zingen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Giebels advocaten en het begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 5,00. Meer info www.mikweb.nl