5 juni de eerste Boskant challenge
5 juni de eerste Boskant challenge

Boskant Challenge: primeur én reünie

Algemeen

Met haar ruim 1500 inwoners is Boskant een van de kleine kernen van Sint-Oedenrode. Op de schaal van Meierijstad wordt het relatief een nóg kleinere kern. Maar de sociale identiteit hoeft daar niet onder te lijden. Integendeel, Boskant gaat zich dit jaar juist beter op de kaart zetten. Met de Boskant Challenge. En dat heeft toevallig niks te maken met de gemeentefusie, maar met het Ritaplein.

"Zo'n mooi nieuw dorpsplein met alleen de kermis als evenement, daar moet je meer mee doen" dacht Jan Hellings van de dorpswinkel Boskant en hij betrok een paar actieve Boskanters bij zijn plannen. En daar bleef het niet bij: inmiddels wordt er hard gewerkt aan de verwezenlijking van de Boskant Challenge. Een van de kartrekkers is Edward van den Elsen. Hij was meteen enthousiast over het idee. "Een prachtig mooi plein om iets te organiseren. Iets voor iedereen, jong en oud, op 5 juni, een zondag, dan kan ook iedereen."

Alles nieuw
"We hebben al contacten hierover met de gemeente maar de plannen zijn nog nieuw. We hebben een logo, maar zelfs dát is nog niet vastgesteld haha. Via DeMooiRooiKrant houden we iedereen op de hoogte als er weer iets te melden valt. We zitten nu in de fase van ideeën uitwerken. In grote lijnen staan die al vast: diverse runs over een parcours, uitdagende hindernissen, niet alleen individuen maar ook gezinnen tegen elkaar."
 

Lees volgende week verder in DeMooiRooiKrant