OPNIEUW GELIJKSPEL VOOR BOSKANT

Boskant is koploper voor wat betreft gelijke spelen. De thuiswedstrijd tegen ELI eindigde in 1-1 waardoor Boskant een plaatsje zakt op de standenlijst.

Achteraf beschouwd een typische 1-1 wedstrijd. Veel inzet aan beide kanten, nauwelijks echte uitgespeelde kansen. Vooral voor de theepauze waren de kansen op één hand te tellen. Boskant was in de beginfase wat meer aan de bal en voetbalde het grootste deel van de tijd op de helft van de tegenstander.

In de 12e minuut was Ron van Uden dicht bij een doelpunt, maar ELI doelman Wilco Migchels wist de bal uit de bovenhoek te tikken. Langzamerhand creëerden de bezoekers ook enkele kansen. In de 30e minuut reageerde de Boskant verdediging in de persoon van Maarten van de Berk attent door een strakke voorzet uit de doelmond te koppen. In de 36e minuut voorkwam Frank Konings een scoringsmogelijkheid door uitstekend mee te verdedigen op een steekpass vanaf het ELI middenveld.

Boskant aanvaller Jan Wouters probeerde het in de 38e minuut met een schuiver richting benedenhoek, maar opnieuw stond doelman Migchels op de goede plek.

Na rust was er binnen de lijnen wat meer te beleven. In de 59e minuut kreeg Boskant een eerste goede mogelijkheid, maar Frank van de Heijden speelde de bal precies in de handen van doelman Migchels.

In de 66e minuut kwam ELI op voorsprong. Een voorzet van links bereikte de geheel vrijstaande Jaccy van de Enden die de bal snoeihard tegen de lat schoot. Jorg Beijers reageerde attent en schoof de bal voorbij Boskant doelman Erwin Brouwers: 0-1. De jacht op de gelijkmaker had in de 79e minuut resultaat.

Een voorzet van links van de mee opgekomen Maarten van de Linden werd met het hoofd verlengd door Maikel Merks, waarna Pieter van de Warenburg van dichtbij binnenschoot: 1-1. Boskant drong aan, wilde meer dan een gelijkspel en slaagde daar ook bijna in. Tot twee keer toe was Boskant dicht bij een 2e treffer.

De beste mogelijkheid kreeg Maikel Merks in de 89e minuut. Na een luchtduel kreeg hij de bal vrij onverwacht voor de voeten. Helaas stond het vizier niet zuiver en verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Volgende week moet Boskant op bezoek bij rode lantaarndrager NLC’03. Om de aansluiting te behouden zullen de punten mee naar Boskant moeten!