Ruwaard – Rhode 2-2

Vlak voor tijd kwam Rhode tegen Ruwaard op voorsprong, maar in de verlenging ging wisten de gastheren alsnog terug te komen, uit een corner werd het 2-2. Jammer, want Rhode had bij een overwinning goede zaken gedaan, omdat de Rhode ging fel van start en kreeg al na twee minuten een cadeautje van Ruwaard. Een terugspeelbal van 30 meter stuiterde net voor de keeper en rolde vervolgens, tot ieders verbazing, langzaam over de doellijn, 0-1.

Ruwaard herstelde zich snel en er ontstond voor de rust een gelijkopgaande strijd met voor beide ploegen kansen. Vlak voor rust waren de beste kansen voor Ruwaard. Eerst kwam hun spits vrij voor goal, maar zijn schot miste alle kracht en was een makkelijke prooi voor de keeper. In de 45e minuut kwam Rhode opnieuw goed weg toen uit een corner 2 gevaarlijke momenten ontstonden. Rhode begon vervolgens goed aan de tweede helft. Er kwamen ook volop kansen. Een paar keer wist de keeper redding te brengen, een paar schoten gingen rakelings naast en vervolgens raakte een bal de lat. Het doelpunt wilde niet vallen en Ruwaard kon zich wat herstellen. En zij hadden meer geluk, uit een moeilijke positie wist de linkerspits een gaatje te vinden voor de 1-1.

Vervolgens kwamen er weer een aantal kansen voor Rhode, maar het duurde tot de 86e minuut voordat het eindelijk raak was. Johan vd Mortel schoof de bal door naar Bas van Kuringen die met een harde schuiver in de verre hoek de 1-2 liet aantekenen. Maar Ruwaard gaf zich nog niet gewonnen en zette nog een slotoffensief in. Eerst was er een vrije trap die net over ging, vervolgens werd uit een corner de bal door William van Genugten net over getikt, maar tenslotte ging het met de volgende corner toch mis. De bal verdween via een stuiter met veel effect ineens in de touwen, 2-2. Erg jammer, vooral ook omdat Rhode zondag koploper DESO ontvangt. DESO heeft zich dit jaar flink versterkt en is ook de grote favoriet voor de titel, maar wie weet kan Rhode zondag toch voor een verrassing zorgen. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl

Programma
Rhode-DESO, 14:30 u; Rhode 2-Groene Ster 2, 11 u; Blauw Geel 5-Rhode 3, 10 u; Irene 2-Rhode 4, 12 u; Vorstenb. Boys 3-Rhode 6, 10:30 u; Rhode 8-Heeswijk 5, 10 u; Rhode 9-Boerdonk 5, 12 u; Rhode-DVG 7, 12 u; Dames-ASV, 10 u; Stiphout Vooruit-Veteranen, zat. 16:30 u.

Uitslagen
Ruwaard-Rhode, 2-2; Schijndel 2-Rhode 2, 1-0; Rhode 3-ELI 2, 2-1; Rhode 4-Ollandia 3, 11-2; Rhode 6-Blauw Geel 12, 9-6; Rhode 7-Boerdonk 4, 13-0; Avanti 7-Rhode 8, 3-1; Nijnsel 5-Rhode 9, 2-1; Irene 4-Rhode 2-4; ELI-Dames, 3-3