Afbeelding

Attaque boekt twee overwinningen in een week

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het vaandelteam van TTV Attaque heeft afgelopen week goede zaken gedaan. Na de 7-3 overwinning dinsdag tegen OTTC 2, wisten de mannen vrijdag met 6-4 te winnen van hekkensluiter Flash 4. Ook Attaque 2 en 3 wisten vrijdag overwinningen te boeken.

Ondanks de lage klassering van de Eindhovense tegenstander, konden de mannen van Attaque zich opmaken voor een pittige avond. Dit kwam voornamelijk door een van de invallers bij Flash, die een voormalig Oegandees interlandspeler bleek te zijn. Dat hij nog altijd van grote waarde was, werd al snel duidelijk toen hij korte metten maakte met de Rooise kopman Dirk Kastelijn. Niels Braams had even daarvoor wel het eerste punt gepakt, door met minimaal verschil te winnen. Leon Huijberts zorgde vervolgens voor opnieuw een voorsprong, maar deze werd na het verloren dubbelspel weer teniet gedaan.

De Rooise mannen lieten echter geen steken vallen: Dirk en Niels wonnen beiden hun tweede partij van de avond en zo was er voor het eerst een voorsprong van twee punten. Leon had ook weinig in te brengen tegen de ex-international, waardoor de stand 4-3 werd. Dirk eindigde zijn avond met een solide 3-0 overwinning en Leon kreeg zijn totaal van de avond na een spannende pot ook op twee uit drie. Niels liet wederom zijn klasse zien tegen de Oegandese spelers en won zelfs nog een game. Helaas was dit niet genoeg en verloor hij de pot met 3-1. Toch mogen de mannen tevreden zijn met het vertoonde spel. De 6-4 overwinning was zwaar bevochten, maar gezien de omstandigheden een uitstekende uitslag.

Attaque 2 pakt ruime overwinning in Meierijstadderby
De mannen van Attaque 2 mochten zich vrijdag opmaken voor hun eerste van vier Meierijstadderby’s. Tegenstander was het Veghelse TTCV 6. De verwachtingen waren hooggespannen en er werd uitgegaan van kleine verschillen in de krachtsverhoudingen. Toch zou er een duidelijke winnaar uit de bus komen. TTCV pakte nog wel het eerste punt, Robert Wielink kreeg niet genoeg vat op het spel van zijn tegenstander. Stefan Kerk en Bram Marinus kregen dat wel en wisten beiden te beginnen met een 3-0 overwinning. Het dubbelspel zou de eerste echt spannende pot van de avond worden, maar ook dit punt ging de Rooise kant op.

Stefan wist ook zijn tweede partij met 3-0 te winnen, en nadat ook Robert (met 3-1) en Bram (met 3-2) hun tweede partijen wisten te winnen, was het gat al onoverbrugbaar. Voor beide ploegen was het doel nu om zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen, maar alleen Attaque was door succesvol in. Stefan sloot de avond af met zijn derde 3-0 overwinning, waarna Bram dit ook deed. Robert sloot de avond af met een spannende partij, maar wist deze wel in vijf games te winnen. Onder de streep kwam uiteindelijk een overduidelijke 9-1 overwinning voor Attaque te staan, waarmee de mannen de gedeelde koppositie te pakken hebben.

Attaque 3 behoudt koppositie met opnieuw een overwinning
De mannen van Attaque 3 beleven nog altijd een droomdebuut. Na twee wedstrijden staat het team bovenaan en dat zou na vrijdagavond nog niet veranderen. Een en Twintig 6 bleek wel een sterkere tegenstander te zijn dan OTTC 5 vorige week. Toch kwam Attaque als eerste op een voorsprong, nadat Mirco Schepens ternauwernood wist te winnen. Lars van Driel wist een game van zijn tegenstander af te snoepen, maar moest het daar mee doen. Dirk Schoo wist Attaque opnieuw op een voorsprong te brengen, maar de Beek en Donkse tegenstanders kwamen opnieuw op gelijke hoogte na het dubbelspel, waarna ze zelfs even een voorsprong pakten.

Mirco en Dirk lieten het er niet bij zitten en draaiden de stand weer om. Lars knokte opnieuw voor een positief resultaat, maar kreeg geen vat op het spel van de tegenstander. Met nog twee partijen te gaan stond het 4-4. Dirk bracht met een duidelijke winstpartij de Rooienaren op 5-4, waarna Mirco de overwinning binnensleepte. Uiteindelijk eindigde de avond in een 6-4 overwinning voor Attaque, waardoor de mannen in ieder geval nog twee weken mogen genieten van de koppositie.