De kampioenen!

Rhode JO17-3 overtuigend kampioen

Sint-Oedenrode - Kampioen van de najaarscompetitie, de JO17-3 maakte het afgelopen zaterdag waar. Na een flinke beginstrijd in de eerste helft, waarbij Rhode zeker niet de underdog was, wist tegenstander Blauw Geel toch op een 1-0 voorsprong te komen door een ongelukkige handsbal van Guus van der Linden.

Op achterstand de rust in, wisten de coaches/trainers hun team duidelijk positief te beïnvloeden, want al na 5 minuten in de tweede helft maakte Jesse van der Wijst de 1-1. Een hele opluchting. Coach Rick Ketelaars had met name van der Linden goed geïnstrueerd door hem te wijzen op de mogelijkheid van een afstandsschot vanaf de middellijn die als hij hem goed raakte net over de keeper in de goal zou kunnen vallen, aangezien deze niet één van de langste was. Dat vond van der Linden zeker het proberen waard en in de 25ste minuut van de tweede helft waagde hij een poging. Hij voerde deze uit volgens de instructies, wat een 2-1 opleverde. Het publiek, maar zeker de spelers zagen de winst in het vooruitschiet en deze drive zorgde ervoor dat Nick Voets drie minuten voor eindtijd de stand met een mooi lopje nog op 3-1 wist te krijgen en dat Sid Adriaans er in de laatste minuut nog zelfs 4-1 van wist te maken. De goals volgden elkaar zo snel op dat de bedienaar van het scorebord er door in de war raakte en er per abuis een 9-1 stond. Dit werd snel hersteld, want 4 was immers genoeg voor het team om als kampioen het veld te kunnen verlaten.